Rox Creative Commons License 1998.08.26 0 0 458
Zak, Skorpió!

Hát most igen rossz példákat elmítettetek. A felsorolt cégek ugyanis nem 94 után az általatok 'aranykornak' vélt posztkommunista, horngyulás időszakban jött Magyarországra, hanem 90 és 94 között, bár szerintetek ez az időszak a métely és fertő korszaka volt, mivel nem sokat ért akkoriban a piros könyvecske.
Zak : "Németországba/Svájcba/Ausztriába" járasz. Igen itt ugyanis nem győzött a háború után a kommunizmus, úgyhogy ők nem igazán tudják mi az. Nekik az a fontos, hogy egy jópofát vágó, kicsit műveletlen, iszákos, de azért minden kompromisszumot elvtelenül elfogadó ember került hatalomra 94-ben. Tudod se Ausztriában, se Svájcban, se Németország azon területein, ahol te valószínüleg jártál (gondolom az egykor NSZK-ra gondoltál) nem tudják, hogy mi a kommunizmus, mivel sohasem 'élvezhették'. A fontos csak az volt, hogy elsődlegesen a nyugat érdekeit szolgálja ki hornelvtárs és fittyet se hányjon a magyar érdekekre. Még mielőtt azzal vádolnál, hogy 'népnemzeti és nyugatellenes' vagyok, gyorsan hozzáteszem, hogy igenis jó, ha beáramlik a nyugati tőke, de nem úgy, hogy a magyar érdekeket teljesen kiszorítja. Mellesleg én elég sokáig éltem Észak-Európában, ahol aztán tudják, hogy mi a kapitalizmus és a jólét, sőt ismerik a kommunizmust is, mivel igen sokan menekültek oda a kommunizmus elől. Itt azonban nem igazán foglalkoztak MO-val, - bár ugye nagyon fontos az ő megítélésük - de ha foglalkoztak is, akkor is csak annyiban, hogy jól látták, hogy elkezdődött egyfajta posztkommunista visszarendeződés 'kapitalista és piacgazdasági köntösben' 94 után a Keleti blokkban (ahogy bennünket nyugaton neveznek), azaz Lengyelországban és Magyarországon.