intregmai Creative Commons License 2014.08.14 0 0 4674

Nincs köze az MNB-hez? Miért nincs köze, azért mert egy OVB-s alkalmazott azt állítja? Meg lehet kérdezni az MNB sajtó osztályát is, meg vannak az archívumba a múlt sajtóban megjelent nyilatkozatok, vélemények. 

 

A cikk egyébként a privatbankar-on jelent meg, de akár lehetett volna olvasni akár nyomtatott újságban is, nem ez a hitelesség mérvadója

 

http://privatbankar.hu/biztositas/jutalek-helyett-bukta-az-egyszerzodeses-ugynokok-vesszofutasa-258039

 

Egy ilyen cikk elolvasása után az átlag ember nem azt fogja mondani hogy hülyeséget írnak, és ez az egész privatbankar hiteltelen, hanem elgondolkodtatják az ott leírtak. Esetleg kipróbálhatja az ügynököket mit és hogyan kínálnak neki, akár több cégnél is. Megkérdezhet olyan ismerősöket, vagy netán közeli hozzátartozókat is akik esetleg már dolgoztak pénzügyi tanácsadó cégeknél. Ők is valótlanságokat fognak állítani? Google-n kívül millió más emberi információs forrás is rendelkezésre áll, amikből nem nehéz a következtetéseket levonni. 

 

A post-ok nem diszkurzus, hanem több forrásból összegyűjtött információk, amiknek a valóságának utána lehet járni akár interneten, akár az MNB-nél érdeklődni, ismerősöknél, vagy próba jelleggel több tanácsadóval időpontot egyeztetni. Google nélkül is rengeteg a lehetőség pozitív, negatív tapasztalatszerzésre egyaránt. 

 

Önnek, hogy az egyetlen támadó eszköze az hogy próbál láthatatlanban negatív személységi jegyekkel minősíteni mindenkit aki kritikus szemmel nézi ezt a fajta pénzügyi közvetítő tevékenységet. Ismeretlen postolokat próbál személyiségileg feltérképezni, mindenféle téziseket gyártani, ahelyett hogy a feldobott témával kapcsolatban tárgyilagos érveket is felhozna. 

 

Nem egy közvetítővel volt már dolgom, ügyfél egy esetben sem lettem, magam is tapasztaltam azt hogy rettenetesen hiányos a  tájékoztatás, és a helyzet alkalmatlanná teszi a leendő ügyfeleket arra hogy hosszú távú, felelős befeketési döntést hozzanak. Nem egy esetben tapasztaltam azt, hogy aláíratták az ügyféllel azt a dokumentumot amiben nyilatkozik arról, hogy a közvetítő ügynök minden szükséges tájékoztatást a biztosító törvény szabályozásainak megfelelően megadtak az ügyfélnek. Az ügyfél aláírja ezt a papírt,  az ügynök formaiságokra hivatkozik. Ez nincs a dokumentumban, ezt a valóságban bárki tapasztalhatja aki ki fog pár ilyen pénzügyi tanácsadót. 

Nem túl előnyös ha "jelentéktelen hülyeségektől" 2 évet öregszik ahhoz túl fiatal még. "Valótlan" dolgokon miért húzza fel magát ennyire? :)

Előzmény: LTamas89 (4670)