intregmai Creative Commons License 2014.08.14 0 0 4663

Az írás teljes objektív megközelítésű, és tartalmazza a MNB sajtóban megjelent hivatalos reakcióját is, ebből elég sok következtetés levonható. Ehhez nem kell haragba lenni a világgal, a piacot befolyásolható tényezők nem érzelmi kérdések, nem világlátás kérdése, tények.

- Elfogult véleménye annak lehet akit mélyen érint a téma valamelyik része, legyen akár ügyfél, vagy ügynök, vagy akár területi vezető. Aki egyik szerepkörbe se tartozik annak nincs oka elfogultságra.

- Nem szeretnék termékeket összehasonlítani, nyilván a tanácsadó cég alkalmazottjainak elsődleges célja az ha negatív kritika éri őket, akkor valamelyik termékükkel próbálják ellensúlyozni az egyébként valós tényeket, de ettől a befektetni szándékozó ügyfelek nem lesznek okosabbak, mert a termék tartalmát nem ismerik meg olyan részletességgel, ahogy az elvárható lenne!

- A tájékoztató célja az általános tájékoztatás, hogy az ügyfelek a lehetséges negatív oldalakkal, és kockázati tényezőkkel is megismerkedjenek. Kíváncsi lennék ha próbavásárlás lenne, akkor az összes kockázati tényezőről ami egy unit linked terméket érinthet tájékoztatják az ügyfelet minden esetben, mielőtt a mit sem sejtő ügyfél aláír egy olyan dokumentumot, amiben arról nyilatkozik hogy a tanácsadó minden szükséges tájékoztatást megadott. Ilyen papírt lehet lobogtatni, csak sok esetben az ügyfél nem ismeri a termék negatív oldalát, és a kockázati tényezőket. De persze jogilag le van papírozva minden, de gyakorlatba sok esetben nem az a kép rajzolódik ki hogy minden ügyfél megfelelő tájékoztatást kapott volna. Persze mindent ki lehet próbálni, meg kell ízlelni, mintha csak az étterembe lennénk. Utána ott a vendégkönyv és megoszthatjuk a tapasztalatokat is, legyen az akár pozitív, vagy negatív

- Nem azzal van a baj hogy van jó és van rossz tanácsadó. Az arányuk nem mindegy. A pénzügyi szektorra, azok közvetlen és közvetett szereplőire gyakorolt hosszú távú hatásuk sem elhanyagolható.

- A befektetési alapokkal semmi probléma nincs, életbiztosítás nélkül is van lehetőség arra hogy alapkezelő által hiteles beszámolók, kockázati tényezők alapján az ügyfél felelős döntést hozzon, és közvetlenül a számára megfelelő befektetési alapba helyezze el a pénzét. Ehhez nem kell 10 évig megtakarítani, akár 3 év után is kiszállhat, ezzel szemben a biztosítással kombinált befektetésből 3 évben lehetetlen kiszállni úgy hogy profitja is legyen az ügyfélnek.

Előzmény: LTamas89 (4662)