Nos, pár szó akkor...
Korán(7 előtt) értem D.kőre, egyedül voltam a buszon Szentkereszt után...
Fent érik a szeder, szedtem is pár marékkal, finom.
Jó idő volt, mint valami esőerdő - meleg-párás.
Áldottam a gore-texet, nélküle legkésőbb Sikároson ronggyá ázott volna a zoknim.
A csapadékos nyár ellenére a foglalt források minimális vagy nulla vízhozammal üzemelnek.
Jók a budival kiegészített pihenők, az egyiknél még gyújtos-papír is volt a tető alatt az asztalon kikészítve. (Azt viszont nem tudom megérteni milyen ötlet vezérelte azt a félkegyelműt, akinek a szétdobált tejesdobozait meg virslis zacskóit nekem kellett a 2 méterre lévő szemetesbe tenni)
Sok a gomba, főleg a Sikárosi-rét (valami pici pöfeteg) környékén, meg Pilisszentlászló után (rókagomba, itt gombászó csoportokkal is találkoztam).
Borjúfő kimaradt, mert elbeszélgettük magunkat a letérés mellett alkalmi túratársammal (elfelejtettem elérhetőséget kérni, ha ezt olvassa és a Börzsönyben is szeretne társaságot írjon rám ;) )
Bobpályánál rengeteg kiránduló, a kilátó belépési díjat kicsit sokallottam (400HUF), de legalább van egy pici kiállítás is az alsó szinten.
A komp pont az orrunk előtt ment el, jól esett egy sör várakozás közben.
Nagymaroson finom a kézműves fagyi.
Jelzések teljesen rendben, egyedül a Sikárosi-rétnél kellett figyelni a balosra (itt nincs mire festeni).
Pecsétek szintén, Szentlászlón a Jánosik kocsmába került át (kis kápolnával szembeni utca kb. 4. ház), Sikárosi gumis kicsit maszatol, fémet nem próbáltam.
Top kommentek a Fellegvár lejtőjén szembejövőktől:
"Messze még a vége?" (A kéknek, jah, eléggé :) )
"Boldogok, már lefelé jönnek" (Jah, Dobogókő óta jövök lefelé:D )
Képek