Evicke Creative Commons License 2014.08.04 0 0 4239

szerintem túlbonyolítod a dolgokat és feleslegesen kapcsolod össze a paleóval, sztem hibás az érvelésed.

 

lisztérzékenység: a családnak se kell lisztet enni, ennyire egyszerű. főleg, ha náluk is panaszt okoz. + ott van a glutén sok rejtett ártalma. elhagyják és kész, aztán meglátják, mi történik. minek azt vizsgálgatni?

 

tojásallergia: abban sem a paleó a hibás, nyilván ha nem paleóznál, akkor se ehetnél tojást, mert panaszt okoz.

a paleón belül egyébként is mindenki magának állítja be a megf. arányokat: van, aki kevesebb húst kíván, több CH-t, mert sokat sportol stb.

 

milyen problémákat okozhat cukrosnál, ha max. 110-130 g CH-t eszik (a hivatalos dietetikusi ajánlás 160-nál)? sztem az égvilágon semmit.  max. észreveszi, hogy már nem kell annyi gyógyszer vagy inzulin.

 

nekem egyébként semmi nem okoz órák, de talán pár nap alatt sem panaszt, mégse eszek akkor megint cukrot, glutént és a többi sok CH-s cuccot.

na jó, a tejtől másnap migrén, hasmenés (régen, 1× fordult elő, mert akkor 1× bűnöztem), a nem kemény sajttól meg pattanásaim lesznek. 

nekem a sok Omega6 okoz panaszt igazán ízületileg, ami a paleóval is hamar összeszedhető a húsból, zsírból, tápos tojásból. mégse okolom miatta a paleót, mert a nyugati kajával ugyanúgy túllőhető + a növényi olajok még jól rátesznek.

Előzmény: sz332 (4237)