saintVTi Creative Commons License 2014.07.25 0 0 52700

Én két három havonta szoktam tankolni a kocsiba 20-22 liternyi benzint, nem fogy ki sose teljesen, két éve lassan, hogy így közlekedek, és eddig nem tapasztaltam olyat, hogy a benzin rossz mivolta miatt nem megy az autóm gázon... de olyat sem, hogy az ilyen módszer miatt a kocsim nem megy benzinnel rendesen...

Hidegen mindig benzinnel indítok, nem használom a vészindítás funkciót, a stagban be van pipálva a hot start, így ha nem teljesen hideg a motor, az dönti el az indítás mivoltát.

Az eredeti probléma amiből kiindult ez az egész az, hogy a rossz benzin miatt nem működik a kocsi, mondták a szervízben

Azután jött csak a több havi megromlott üzemagyag, hogy én beírtam, hogy nem hiszem el, hogy így megromlik a benzin, amit még mindig fenntartok.. 2-3 havi rátankolás alkalmával a tankban maradt üzemanyag nem okozhat ilyen problémát, és a hiba nem lehet a megromlott üzemanyag

Ha az én 3 literesem 2-3 havonta elkajál mondjuk 15-17 litert, akkor marad benne még mindig 3-5, erre szoktam rátankolni ismét 15-17-20-at attól függ, hogy áll a mutató döntöm el mennyit tegyek bele, hogy az a kb 20-22 liter legyen a tankban, ebből kifolyólag lehet a tankban 2 éve tankolt benzin is, mivel azok nem rétegeket képeznek, és nem first in first out módszer alapján távoznak a tankból

Előzmény: potyo2 (52696)