Szia,
Én 12 éves koromban kaptam egy fajtiszta Havanese kiskutyát, ekkor már 1 vagy 2 éve szörnyen allergiás voltam minden nyáron (gyakorlatilag tavasztól egészen októberig) fűre-fára-virágra és tisztítószerekre is. Emellett ha 1-1 barátnőmnél töltöttem a délutánt, a cicáik mintha megérezték volna, hogy én mennyire oda leszek, ha az ölembe ülnek, és végigtüsszögöm nekik köszönhetően a találkozót. :D
Azonban a kiskutyámmal soha nem volt semmi bajom, egyszer sem tüsszögtem tőle, és nem volt bőrön jelentkező egyéb viszketés és hasonló sem, szóval én bátran merem ajánlani. Az egyik barátnőm köztudottan kutya-macska szőr allergiás és asztmás is volt, de a Borcsival még ő is jól elvolt.
Lakásban ideális kutyus a méretei és a szobatisztaságra nevelhetősége miatt, és a szőrét sem hullajtja vészesebben, mint az ember. :)
Ha még így sem vagy biztos benne, hogy nálad nem jelentkezik az allergia, azt javaslom, hogy menj el "háztűznézőbe" 1-1 hétvégi alkalommal egy megbízható tenyésztőhöz, fél-1 óra alatt barátkozz a kiskutyákkal és a szüleikkel; simogasd meg őket, a piciket hagyd bemászni az öledbe.
Ha úgy mész haza, hogy semmid nem viszket, nem fújod az orrodat, és nem tapasztalsz problémát, akkor megtaláltad az ideális kutyust! :)