Szelki Lata Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1120

Ha megnézzük a földi állatvilágban lévő agressziót

 

Mióta vannak az evolúciónak erkölcsi törvényei?

Az a faj, amelyik eljut a csillagogba, az ilyen lesz. Sőt, mindig, mindenhol, minden faj ilyen. Az evolúció törvényei szerint. Szerinted eljutott volna egyáltalán a kékmoszatokig valahol-valamikor az evolúció, ha nem egymást ették volna, már többszázmillió évvel a kékmoszatok előtt? Hát mit ettek volna? Fényt?

 

Jobb is ha nem megyünk innen sehova, mert azt a pusztítást amit a hódítók végeznének, megemlegetné a galaxis intelligensebb közössége...

 

A galaxis összes közössége ilyen. Az összes bioszféra ilyen. Még a növények is ilyenek. Ez a "minden szénatomnak egyenlő jogai vannak" liberális maszlag ez nem az evolúció sajátja. Ha ilyen lenne, semmi más nem lenne atomos szénen, és egyéb (atomos) elemeken kívül.

Eleve: minek érdeklődne egy faj a világűr iránt, ha nem a hasznosítható erőforrások miatt? A puszta kíváncsiság miatt?

 

Elképzelem magam előtt az a bambuszrügyet, aki "mindenki mindenkivel egyenlő" filozófia alapján 2 milliárd évig tűrte, hogy a pandák lerágják, de egyszer aztán ebből elege lett, felszállt a csillagokba, hogy máshol verjen gyökeret. Azt már meg sem kérdezem, hogy kitől kér engedélyt a gyökéreresztéshez, és kinek a testébe veri a gyökerét? Valamint kitől szívja el a tápanyagot?

Előzmény: Törölt nick (1119)