F.Netta Creative Commons License 2014.07.14 0 0 topiknyitó

Nagyon röviden szeretném megosztani önökkel,veletek,hogyan bénult meg az életünk rövid időn belül.Biogáz üzem épült mellettünk,és a siló kb.10 méterre van a kerítésünktől.Hivatalos levelet sehonnan nem kaptunk,mire is készüljünk valójában,és mire számítsunk.2006-óra lakunk itt,lakhatási engedéllyel,és senki nem vesz minket figyelembe.Időközönként,de van mikor 1-2 héten folyamatosan keresztül nem lehet megmaradni a szagoktól az udvaron,se a lakásban.Szellőztetni nem tudok,légfrissítőt kell használnom.Az udvaron két percnél többet eltölteni nem tudunk,mert csípi a szemünket a metán gáz,és köhögünk.A ruhák szárítására vettünk egy szárítógépet, persze amit kánikulában is használnom kell.Vendégeket nem kell fogadnunk....és még sorolhatnám.Próbáltunk beszélni a tulajdonossal,de az volt a válasza,hogy mi miért lakunk itt.  /Holott mi hamarabb itt voltunk,na de nem is ez a lényeg./  Menjünk albérletbe,vagy pedig vegyünk fel hitelt és menjünk máshova lakni ha nem tetszik.Nem kívánom senkinek ezt az érzést.Már fordultunk a környezetvédőkhöz,akik átadták az ügyet a katasztrófavédelemnek.Azt mondták minden rendben találtak.Persze megértem mert amikor kint voltak a telepen,akkor éppen nem volt se ammónia,se trágyaszag se pedig cefre szag.Pedig ennek a három szagnak a keverékére biztos felhúzták volna a szemöldöküket,de szerencséjük volt és megúszták.Érdeklődtünk jogásznál,és ügyvédnél is,de azt mondták felesleges bármit is elindítanunk ez ügyben,mert évekig is eltarthat,és valószínű csak a rövidebbet húznánk.Mi kis emberek vagyunk ehhez...... Mi csak el akartunk bújni a város zajától.A gyermekünket nem városi levegőnek akartuk kitenni,ezért is választottunk külterületen egy csendes nyugodt helyet, ahol normális életet élhetünk.Ez mind sajnos fél éve  felborult,és minden nap azért imádkozunk,hogy ne kelljen szívnunk ezt a metán gázt! Tudom ezzel a levéllel  sem sokat érek el,de legalább megoszthattam bánatomat,és bízva bizakodom,hogy vannak és lesznek olyan vállalkozók akiknek az a mottójuk,hogy "élni és élni hagyni" ...Köszönöm.