Törölt nick Creative Commons License 2014.07.13 0 0 44812

Ttlosz, ez egy nagyon szép elképzelés, ha így csináltátok eddig akkor hát csináljátok is így ezután is, szurkolok nektek!

Mindössze azért mondtam amit mondtam mert magamból indulok ki, és én egy túrát élvezni szeretek, nézelődni, sétálgatni, a küzdelem kevéssé boldogít.:-)

Felmásztam én mikor muszáj volt a Csóványosra Kisinócról (kb 800 méter szint 9 km-en) , a Nagy-Milicre is simán, vagy éppen a múltkor a Bél-kő érintésével a Bükk-fennsíkra is (itt 1800méter körüli lett az össz-szint), de az ilyen hosszan tartó mászós túrákat kevéssé élvezem, legalább is a felfelé kapaszkodós részüket. 

A Mátrabérc a kéktúra egyik legszebb része, de Sirokról indulva bizony van annyira nehéz hogy egy középkorú, egyébként rendszeresen nem sportoló ember számára sportértékkel bírjon, a túra beszélgetős, nézelődős faktorát háttérbe szorítva a küzdelemre helyezze át a hangsúlyt.

(de szép hosszú körmondatra sikeredett ez:-) )

Amit looksharp mond az tökéletesen igaz lehet a fiatalokra, de már borulhat egy negyven, esetleg ötven körüli embernél. Mármint az hogy csuklóból megcsinálom...

A diák korú emberkék mindent sokkal jobban bírnak, ezt magamról is, de akár a saját gyerekeimről is tudom, a fiam is képes lenne 18 évesen simán felmenni a Kékesre csak úgy huj-huj hajrá alapon, de akár a kosárlabdázó lányom is, anyám viszont aligha! :-)  

Összességében csak arra akartam felhívni a figyelmedet hogy fentről lefelé biztosan könnyedebb, beszélgetősebb, nézelődősebb túra lenne a Kékes-Sirok, ellenkező irányban minimum fejenként 3 liter vízzel nekiindulva viszont bizony oda kell majd figyelni a folyamatosan emelkedő 22 km gond nélküli teljesítésére.

Előzmény: Ttlosz (44811)