Feriba51 Creative Commons License 2014.07.05 0 0 100915

"Elmondta , hogy az Ő főzdéjében se nem egylépcsős , se nem kisüsti

eljárással megy a főzés , hanem a kettő közötti általa kifejlesztett technológiával ."

 

Na, valahol itt vagyunk mi is egyik kollégával és "egymenetesnek" neveztük el az eljárást. Egyszer főzzük, de a kinyert párlat töménysége jól elmarad  az egylépcsősöktől. Az utópárlat leválasztásánál pontosan ott vagyunk, mint a kétlépcsős esetében, olyan 45-35 foknál állunk le általában.

 

Az összegyűlt utópárlat tisztázása pedig egy jó példa arra, hogy az utópárlat is azt tartalmazza, amit a cefre csak egy kicsit töményebb az alkohol benne. Íz és illatanyag pedig van benne bőven.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: héjja60 (100896)