Arth_ur
2014.07.02
|
|
0 0
298
|
Ez a spanyol/portugál (mindegy, hogy hívjuk) elsősorban vízfolyások mentén, ártereken, vizenyős területeken terjed, ha jól tudom, nálunk először a Dráva völgyében jelent meg. Mi falunk a Maros mellett van, a falunak ez a része a folyószabályozások előtt a Maros ártere volt, mélyen fekvő, belvizesedésre hajlamos terület, szóval ideális terep ezeknek a csigáknak.
Köszi a fahamus tippet! A kerti sütő legközelebbi takarításakor teszek el fahamut, és kipróbálom!
A méretes éticsigákat már én is gyűjtöm, a tapasztalatom szerint kb. 30 db méretes (3 cm feletti) csigából 10 deka előkészített csigahús lesz. Hát eléggé pepecselős, remélem a végén finom lesz. (Eddig még csak konyhakész, mirelit csigával találkoztam, az finom volt megsütve, de horror áron adják.) |
Előzmény: unartis: (293)
|
|