Arth_ur Creative Commons License 2014.07.02 0 0 298

Ez a spanyol/portugál (mindegy, hogy hívjuk) elsősorban vízfolyások mentén, ártereken, vizenyős területeken terjed, ha jól tudom, nálunk először a Dráva völgyében jelent meg. Mi falunk a Maros mellett van, a falunak ez a része a folyószabályozások előtt a Maros ártere volt, mélyen fekvő, belvizesedésre hajlamos terület, szóval ideális terep ezeknek a csigáknak.

 

Köszi a fahamus tippet!
A kerti sütő legközelebbi takarításakor teszek el fahamut, és kipróbálom!

 

A méretes éticsigákat már én is gyűjtöm, a tapasztalatom szerint kb. 30 db méretes (3 cm feletti) csigából 10 deka előkészített csigahús lesz. Hát eléggé pepecselős, remélem a végén finom lesz. (Eddig még csak konyhakész, mirelit csigával találkoztam, az finom volt megsütve, de horror áron adják.)

Előzmény: unartis: (293)