libertee Creative Commons License 2014.07.01 0 0 762

Sziasztok!

Én is megosztanám veletek, nálunk mi most a helyzet. Nekünk jó a sanatopic!!

A gyerekem már 3. hónapos kora óta ekcémás, de a bölcsiben kezdett eldurvulni nagyon a helyzet, olyannyira, hogy szteroidos krémekig jutottunk, egyre erősebbet kellett használni, ami persze csípte a kis bőrét, és gyűlölte, ha kentük - ez persze visítással járt általában.

Kismillió dolgot kipróbáltunk, már vagy 150ezer Ft-ot kidobtunk az ablakon, mert "HÁTHA MAJD EZ" beválik, persze egyik sem volt jó tartósan. 

Aztán voltunk vérvételen is (kb 20 hónaposan, amit szerencsére egy mukk nélkül tűrt! Nagyon meg is dicsértük érte) és kiderült, hogy búzaallergiás plusz az élesztőre is allergiás. Gondoltam OK, akkor megvan a megoldás: no búza, no élesztő! 

Sajnos hiába van azóta is és a bölcsiben is búza és élesztőmentes diétán (ennek már vagy 2 hónapja), az ekcéma utána is megmaradt!!

Iszonyat bele voltunk már fáradva abba, hogy a gyerek állapota nem javul, de azért körülnéztem újra, mi lehet neki jó. A fényterápiát ki is néztem, de gondoltam, még előtte kipróbálom a Sanatopic-ot (azért is mert itt az egyik hozzászóló írta hogy bevált nekik, plusz több fórumban olvastam hasonlót, de persze negatívat is). 

Én a bőrpuhító krémet vettem meg (a nyomófejeset) és tusoláshoz a folyékony szappant (ami samponnak is jó), ez 2ezer Ft alatt volt össz (ellenben pl a babe egyik omega tusfürdőjéhez képest, ami 4e felett volt. Szóval megvettem -kis reményekkel- és elkezdtük használni. Hát, az első napon annyira még nem, de úgy a 2-3. napon már láttam, hogy beválik!! Finom puha a bőre tényleg, nagyon szépen hidratáltan tartja! Az arca már nincs annyira felpüffedve (régen véresre kaparta magát több helyen is, az arcát is) és ha bekenem, vissza is húzódik a pirosság az arcán. 

Egyszóval egyelőre tényleg jó! Csodálkozunk is a párommal, hogy a krémben nincs szteroid, mert az teszi helyre ilyen gyorsan a bőrét amúgy (csak hát ha lehet ne mérgezzük a gyereket ugye!).  

Viszont: minden reggel és este kenjük. Nem hagyunk ki egy napot sem, amíg nem válik tünetmentessé (remélem ez is eljön egyszer), és majd akkor csökkentjük a kenegetést fokozatosan. 

Azért akartam én is ezt közzétenni, mert hátha segítek vele másoknak, ahogy nekem az egyik hozzászóló ebben a topicban! 

Kitartást kívánok mindannyiunknak!

Előzmény: Arizan (753)