liptiki Creative Commons License 2014.06.29 0 0 100707

Itt is egy dióspálinka recept, stapika írta itt a fórumon a 69975 és 13762-ben.
Ha a keresőbe beírod hogy "dióspálinka", akkor feldobja.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Diós pálinka:
.200gr.zöld dió négybe vágva(kb.július közepe)
.5-6drb szegfűszeg
.30gr narancs héj/sárgája/
.10gr.koriander
.20gr.ezerjófű
.2gr.szerecsendió
.5gr.kálmos gyökér
.0,2gr vanília/rövid rúd/
.20gr fenyő bogyó
.15gr fahéj
.kevés ánizsmag

3 liter pálinka(jellegtelen illatú és zamatú),mondjuk alma
0.80dkg cukor+1liter víz ebből szirupot főzünk
Kb.3hónapig érleljük!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tavaly készítettem először, Szilveszterkor kezdtem meg és túl hamar elfogyott.

Kellett volna még, zöld dió perszer Januárban sehol, így aztán az üvegben  megmaradt
dió és fűszeralapot újra felöntöttem pálinkával és tettem hozzá még egy kevés fűszert abból
ami itthon volt : fahéj, szegfűszeg, koriander, narancshéj, citromhéj, egy kevés narancs leve került bele.
Ez szerintem még finomabb lett, nem volt annyira érezhető a dió kesernyéssége.

Kb 45-fokos pálinkákat használtm, amit most érlelődik, azon 40 fokos EUP van.

Stapika, köszi a receptet! 

Előzmény: Törölt nick (100704)