Ed a ló Creative Commons License 2014.06.28 0 0 56

Ne vegyétek okoskodásnak, csak azt írom le amit tapasztaltam.

Karakánnak igazat adok néhány dologban.

 

"Egy egyéni vállalkozó nem tud eltűnni, mert személyes vagyonával felel a kötelezettségeiért.
Nem javaslom, hogy elérd az évi 100M Ft-ot, mert ha nincs akkora vagyonod, akkor az unokád is fizetni fogja egy problémás helyzetet árát. Egy cég miért ne használná ki a befektetett/törzs tőke nagyságával arányos felelősségvállalást?"

Láttam már én is sok példát arra, hogy a kft becsődölt és az ügyfeleik futottak a pénzük után. De ha csak a szolgáltatás szűnik meg, az is nagy gondokat okozhat például egy online számlázó esetében. Mert akkor leáll az online szerver. Rosszabb esetben még a számla adataid is eltűnnek.
Aki meg magánvállalkozó és elér egy bizonyos határt, akkor úgyis Kft lesz. De ez nem törvényszerű. Járok ki olyan cégekhez, ahol a magánvállalkozó főnök nevén van több 100 millió forintot érő telephely. Attól még nem hülye. Csak becsületes. Jobb helyeken megbecsülik az ilyet.

 

"Én egyébként valahol jobban bízok az olyan szakmájukhoz értő magányosokban, mint a nagy cégekben, ahol több tucat ingyenélőt el kell tartani.
Nem állami cégről beszélünk! Egy piaci elvek szerint működő cégnál nincsenek ingyenélők. Annyi ember van, amennyi kell. A szakmájukhoz pedig érthetnek ugyan az EV-k, de a polihisztorok kihaltak pár évszázada! Egy ember nem tud mindenhez érteni. Ahol dolgozom, 5-6 féle pozíció van, nem véletlenül. Az értékesítés az ügyfélszolgálat, a fejlesztés ha egy embernél valósul meg, akkor gáz!"
Nem gáz addig, amíg győzi a munkát. Ez kényszer, nem polihisztorkodás. Ha már nem győzi, akkor feltételezhetően annyi ügyfele van már, hogy fel tud venni embereket a megfelelő munkakörökbe. Őszintén, melyik cég kezdte rögtön úgy, hogy megalapult és rögtön 5-6 emberrel indított? Nem sok szerintem.
A kis cégek, akár magánvállalkozók is tudnak egész jó produktumokat felmutatni. Ha jók, akkor idővel bővülnek, fejlődnek és nincs miért aggódni.

 

Előzmény: tschsoft (39)