"a/ ha kevesebbet teszek a finommosasba,mint 3 kilo,akkor feleslegesen sok vizet,aramot fogyaszt a gep"
Őőő, nem. Erre van a Fuzzy logic>a maximális töltetnél kevesebb esetén csökkenti a víz mennyiségét.
"es hogy elsosorban azt kell nezni,hogy negyedeig legyen csak a dob."
Ezt egyáltalán nem kell nézni. Én pl. sosem szoktam. És mégis mos. Erre írtam a vizesen összeeső anyagokat.
"b/ha 3 kilonal tobbet,akkor ugyanaz ,es meg a ruhak is karosodnak"
Ebből is legfeljebb a második lehet igaz.
De egyiknek sincs köze az aktív mérleghez.
"vizoraval merted le"
Nem. A kézikönyvben van.
"a harom kilo ugyse lesz meg sose."
De.
"telleg,jut eszembe,normalis az,hogy 1200 a centrifuga finom mosasnal?"
Teljesen normális. A centrifuga felfutási módjától függ, árt-e az adott anyagnak vagy sem. Nem tudom, a tiéd hogy centriz, de a miénk minden centrizésnél azzal kezdi, hogy olyan 100 alatti fordulat környékén (és már beindult szivattyúzással) kinyomja a víz legnagyobb részét a ruhákból, és ha kell, elkezdi a kiegyensúlyozást. Ha ezzel végzett, 400-on kezdi, majd fokozatosan forog fel a maximumig, ami a miénken 1400. Az 1400-ast pl. a pamut program teljes tölteténél az összesen 8 percnyi centrizés alatt 2 percig csinálja. Tehát ha a víz nagy része kimegy, akkor jelentősen csökken a tömegük, a lágy felfutással fokozatosan csökkenő tömeg mellett nő fokozatosan a centrizés préselő, így gyűrődést okozóereje.