Vgyuri Creative Commons License 2014.06.25 0 0 28137
A szoftver licenszszerződéssel azt írom alá, hogy nem fogom feltörni, továbbértékesíteni, és mivel OEM szoftverről van szó, csak a hozzá kötődó készüléken használom. Ezt nem is sértem meg. Az NNG érdekei védve vannak vele. Esetleg majd akkor lesz gond, amikor a Stopworddel csak hekkelt iGO-t tudok majd használni, de annak semmi köze a Mitachoz.

A TopMap benne van a képben, mert ő a térképgyártó, az ő térképei avulnak el, ebből van a cirkusz. Azt jó lenne tudni, hogy mivel ő a térképfejelesztést folytatja, mi akadályozza abba, hogy az NNG bevonásával, vagy akár önállóan is, de a Mitacot kihagyva hazai boltoknak frissített térképet adjon el Kelet-Európáról. Ha ezt nem tiltja MEGBÍZÁSI szerződése, akkor hülye, mert jó pénzt kereshetett volna annyi költséggel, amennibe a kártyára írrás kerül.

A Stopword a Mitac érdekeit sérti, mert ő azért szállt ki az NNG-vel kapcsolatos üzletből, mert az új masináiba nem akart NNG szoftvert, viszont jó sok Moovot akart eladni. Ha talál olyan hülye vevőt, aki mégegyszer tőlük vásárol. De semmit sem tehet, mert az ő jogai a hardverhez kötődik, és azt sehol sem íratta alá, hogy az ő hardverjét (a garancián kívül) mire használja. Akár diót is törhet vele, vagy szétszedi és a részegységeit másra használja.

Nem kell neki megígérni a térképfrissítést, neki az eszköz rendeltetésszerű használatát kell biztosítani. Ha egy bíróság úgy itéli meg, hogy egy navigációs eszköz elvárt élettartama pl. 5 év, és ezt 3 éves térképekkel nem lehet biztosítani, akkor vagy visszaadja a pénzt, vagy ő gondoskodik arról, hogy az NNG (mert a kártyát valószínüleg ő sokszorosítja, nem a TopMap) csináltasson új térképet a TopMappal.
Előzmény: Schaf (28136)