MCsaba77 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 375

Üdvözlöm!

A következő problémával fordulok Önökhöz.

10 évvel ezelőtt társasházunk függő folyosóit felújították, melynek során csak a járólapok cseréjére került sor.

Egy régebben itt lakó szomszédunk leveléből idézek: "A teljes (a félemeleten például ép, a felső szinteken valóban hibás) burkolatot felverték, a lábazati csempét eltávolították, ellenőrizték a vas alkatrészek állapotát (a bontás után a meglepően ép állapotot találtak - ami szerintem a kibontást követően már nem mondható el mindenütt), új betonozást készítettek, a függőfolyosók  plafonjának hibáit javították, rozsdátlanították(?), javították és festették a korlátokat, elhelyezték a most látható kiváló burkolatot és előállították a jelenleg is meglévő hullámos lábazati vakolatot.

Az akkori munkavégzés tapasztalataink (én és néhány lakó) szerint meglehetősen gyenge volt (hosszasan 1 fiúcska képviselte a vállalkozót, ő is inkább pihengetett a folyosókon; a korlátokon akkor kocogtattak egy kicsit, ha láttak hazaérni a munkából; a burkolaton egyértelmű mélyedéseket láttunk a liftek előtt és más helyeken, de a műszaki ellenőr ezt jelentéktelen panasznak tartotta a kezdeményezett közös bejáráson ...).
A burkolat másfél éven belül kezdett megrepedezni. Ezt azonnal jeleztük a közös képviseletnek, de tájékoztatása szerint garancia érvényestésére már nem volt mód, mert a kivitelező cég nyomtalanul eltűnt.
A közös képviselet hosszas tanakodása után került sor javításokra, ami nem hozott egyértelműen pozitív eredményt."

Jelenleg a járólapok fel vannak töredezve, sok helyen hiányoznak is, a függő folyosók átáznak a rossz szigetelés miatt.

Meglátásom szerint a közös képviselő is hibás azért, hogy jelenleg 10-12 év után ismét a folyosók felújítását kell tervezzük ugyanis nem követte megfelelően a munkálatokat, nem volt megfelelően körültekintő a kivitelező cég kiválasztásánál.

Közös képviselőnkkel kötött megbízási szerződésünket átolvasva nem találtam semmilyen utalást arra,hogy közös képviselőnk jó gazda módjára, felelősséggel vállalja társasházunk képviseletét.Egy egyszerű megbízási szerződésünk van, amelyet bárhonnan le tudok tölteni.

Van arra lehetőség, hogy a jövőre nézve módosítsunk a szerződésen és megfelelő felelősségvállalást számon kérjük? Az a gond, hogy a képviselő csupán vállalkozó, nem tulajdonos, ezért nem is kezeli úgy a társasházat, mintha saját ingatlanát kezelné. Ezen szeretnék változtatni, javítani.

Véleményüket, segítségüket előre is köszönöm.

Csaba