spapda Creative Commons License 2014.06.23 0 0 74084

Valószínű, hogy tud. Először is 35 dB a csillapítása, míg az 1000 Ft-os kategória inkább 25 dB körül van, és ez nagy különbség! A másik szempont pedig az, hogy nekem az 1000 Ft-osról 1 év alatt elengedett a párna ragasztása, és állandóan leesik, ráadásul csúnyán bele tud izzadni az ember füle. A Peltor meg ipari minőség, nem hinném, hogy ilyen problémák lennének vele.

Én amúgy azért váltottam az 1200 Ft-osról, mert a védőszemüveg nem igazán fért be alá, a fejpántja nyomta a szemüveg szárát a fejembe. A párnája is kicsi volt, tartós használat során nyomta a fülemet. Aztán vettem EAR Flexicap-et 1700-ért, ez jól megvolt a védőszemüveggel, viszont nem volt elég a zajcsillapítása (meg nehéz betuszkolni a fülbe, illetve anyagából adódóan nehezen tisztítható). Gyalu, szalagcsiszoló meg hasonló hangos cuccoknál 10-20 perc után már kellemetlen volt. Végül átálltam a füldugóra, konkrétan az EAR Tracersre. 32 dB-es csillapítása már kellő csendet biztosít, könnyű berakni a fülbe, ott is marad, mozgás, lépés közben sem "hupog". Gumis anyagából adódóan csap alatt pár másodperc alatt elmosható, és 6-8 óra folyamatos viselés után sem kényelmetlen. Ja, és kerül kb. 800 Ft-ba.

Előzmény: Pote01 (74082)