edding1100 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 100355

Sziasztok!
Ismét a segítségetekre lenne szükségem!
Jövő évi biológia érettségi házi dolgozatomat a pálinkafőzésről szeretném írni.
Nos az ehhez szükséges saját mérésű adatokat már az idei szezonban fel kellene jegyeznem.
Összeszedtem a szerintem legfontosabbakat:
Gyümölcs,  Erjedés kezdete/vége, Édes cefre Ph érték, (ha szükséges) sav adagolás (100L-hez)/ adagolás utáni Ph érték, Édes cefre Brix foka, kierjedt cefre Brixfoka, kihozatal .
Szerintetek mivel egészítsem még ki, mi az ami fontos adat lehet? Esetleg van közte felesleges is?
Még esetleg az erjedés időtartam alatti átlaghőmérsékletre gondoltam, nem tudom, az mennyire lenne hasznos.

Köszi előre is!