Medisana Creative Commons License 2014.06.20 0 0 100311

Sziasztok, egy pár évvel ezelőtt már voltam itt azóta (hála ennek a fórumnak , Snapszmesternek, Miklós1-nek és a többi hozzászólónak is persze akik hasznos infókat adnak) én is lecsorgattam 1-2 l pálinkát .Most azonban olyan dologgal találkoztam amire egyenlőre én nem találok magyarázatot hátha valaki tudna rá adni...30l-es saválló főző, egy olyan 5l-es rézsisak, amit 4 db 8-as csavar szorít le rugók által.Hőmérő az üst felső részén és egy a páracső felső végén.Felfűtéskor az üstön lévő felmegy 110-120 fokig, majd mikor beindul a csorgás vissza áll 100 fok alá és csak a főzés vége felé megy 100 főlé. A másik hőmérő 90-100 között ácsorog végig.A kérdés az lenne hogy miért megy fel kezdetben annyira , vagy ez nálatok is így történik. Előre is köszi a választ!