neduddgi(én) Creative Commons License 2014.06.20 0 0 10456

Nem fészbukok. :o)

Csüngőhasúm nincs, mangákat hízlalok.

Húsvétkor voltam egy Bócsa környéki tanyán, a legnagyobb fiam haverjának a szüleinél. Igazi önellátó tanyájuk van. (Még a villany sincs hozzájuk bekötve, pedig tíz méternyire van a legközelebbi oszlop. Napelemeik vannak.)

Naszóval ők szerettek volna rábeszélni csüngőhasúakra. Van egy félridegen tartott tenyészpárjuk. A kan vaddisznó/vietnami keverék, a koca vietnámi. A malacaik jó kiállású, formás jószágok. Akkor szaporodnak, amikor kedvük tartja. Az egész konda együtt van. A malacaik nagyrészét egy bukaresti (!!!) kupec hordja el rendszeresen. A maradékot levágják vagy elcserélik. Bocsánat: nem levágják, hanem kilövik, mert megfogni őket gyakorlatilag lehetetlen. :o)

Tavaly meg egy ballószögi ismerősöm szeretett volna vietnámikat aladni nekem. Nem tudom, most milyen az állománya, tavaly (ha jól emlékszem) két kanja meg vagy négy anyakocája volt, meg a szaporulat... Amennyire meg tudtam ítélni, fajtatiszták voltak.

Szívesen tartanék vietnámiakat (is), de még mindíg nem tanultam meg vágni. És azt mondják, ez a fajta hiába kicsi, nem kezdő bölléreknek való... Profit meg nem hív az ember egy 40-50 kilós malackához...

Előzmény: bolero84 (10455)