Egy kis segítségre lenne szükségem, belefutottam ugyanis egy érdekes problémába:
Sima, 360 fokos körpanorámákat szoktam készíteni, melyet Hugin segítségével rakok össze. Windows alatt a legfrissebb stabil változatot használom, itt nincs is semmi problémám, a képeket betöltve, automatikusan kontrollpontozva majd manuálisan optimalizálva tökéletes végeredményt kapok (átlagos kontrollpont távolság illesztés után 0,5-1 pixel. A végeredmény utómunkát nem igényel (illesztés és blending tekintetében). A GPU-s gyorsítás működik és gyors is a feldolgozás.
Megpróbáltam ugyanezt Linux alatt is és itt gondjaim vannak. A legutolsó (2013-as) Hugint használom, melyet a Synaptic mutat és telepíteni enged.
Ugyanazokat a képeket használva, ugyanúgy automatán kontrollpontozva, ugyanolyan módszerrel manuálisan optimalizálva a végeredmény használhatatlan. Az átlagos kontrollpont távolság 15-20 pixel körüli, a legnagyobb 40-50. Az előnézeti képen fel sem ismerhető a panoráma, teljesen zagyvalék az egész. Az objektív paraméterekre is irreálisan magas értékeket állít be (két nagyságrenddel a windowsos értékek felé). A GPU-s gyorsítás nem működik és borzalmas lassú az egész feldolgozás. Ez utóbbi is kellemetlen, azonban az még inkább, hogy képtelen vagyok használható eredményt elérni.
Találkozott már valaki hasonló problémával?