efemm Creative Commons License 2014.06.19 0 0 25

Inkább a szintén elég friss Buda Barlangjai elemzésével kezdjük szerintem, ne a Börzsönyi Kékkel. A Börzsönyben módosítás alatt van jelenleg a turistaút hálózat, és nincs olyan digitális térkép, amihez a track-et referenciaként hasonlítani lehetne. A track-ből látszik, hogy a Turistautak.hu térképi anyagában sincsenek átvezetve a változások, ment más felé is a track, mint a TUHU térképi Börzsönyi Kék. A Budai-hegységben ilyen gondok nincsenek.

Buda Barlangjai 40km-es táv:
- Rendezői adatok: 37,9 km / 1520 m (Nem tudom, hogy mi alapján készült.)
- Eredeti track: 41,094 km / 1824 m
- Eredeti track, szint STRM szerint: 41,094 km / 1112 m
- Tisztított track: 38,988 km / 1717 m
Eltévedések, nagy track hibák, nagy kiugrások kiegyenesítve.
Példa az eltérésekre: Szürke - eredeti track, kék - tisztított, lila - rajzolt.


- Tisztított track, szint STRM: 38,988 km / 1082 m

- Rajzolt track, szint STRM: 38.298 km / 1060 m
 (A szöveges rendezői útvonalleírás alapján Turistautak.hu térképén Mapsource-ban megszerkesztve, automatikus útvonal tervezéssel + ahol szalag volt, ott közvetelen útvonallal.)

Az eredeti, a tisztított és a rajzolt track elérhető:
https://drive.google.com/folderview?id=0B0cpAtSQE5_gdUVvQWtsdExUUmM&usp=sharing

Távban a tisztított track a Turistautak.hu térképi anyagán szerkesztettől 1,8 %-ban tér el (690 m).
Az eredeti track-ből kiolvasható, hogy a beállítások automatikusra voltak állítva, így kb. 20 méterenként tett le pontot. A Turistautak.hu -hoz készült felmérésekhez ez nagyon gyenge lenne, ott vagy 1-2 méteres vagy 1 másodperces rögzítést szoktak választani. A Turistautak.hu egy útszakasza mindig több track alapján készül, általában az egymás környékén haladó nyomvonalak középvonalába szokták rajzolni az utat.

Itt most a telefonod (szoftverének) beállításai voltak az eltérés fő okai, gyere vissza egy sűrűbb track-el, és akkor már érdemes lehet elemezni az eredményt, persze csak egy kézi track tisztítás után. :)

Előzmény: Sum Anachen (23)