ivimano Creative Commons License 2014.06.05 0 0 102068

Szia!

 

3 hónapja vettem a saját 307 sw-met. Amúgy is le akartam írni a tapasztalataimat, kérdésed pont kapóra jön:)

 

Előtte megane-om volt , először xsara vagy renault scenicben gondolkodtam, jópárat megnéztem de egyik rosszabb állapotú volt mint a másik.Aztán egy kereskedésben megláttam ezt a szépséget és megtetszett.Kipróbáltam, jó állapotúnak tűnt, igaz benzinest szerettem volna inkább ,de belevágtam, egyszer élünk:)

 

Tehát 2003-as 2.0 hdi premium xt felszereltségű 107 Le Fap-os gépezetről van szó.

240000km van benne. Ez nem kevés de én évi 7-8000km -nél nem megyek többet, így remélem bírni fogja egy jó darabig.Vásárlás után cseréltettem minden folyadékot, vezérlést, hosszbordás szíjat, feszítőt, ne kelljen később aggódni miatta.

Ami még problémás volt, a féktárcsa ill fékbetétet elöl hátul cserélnem kellett, elég gyenge volt a fék, most pöpec!A fórumon ajánlott brembo tárcsa- textar betét kombinációt vettem bele.

 

Előnyök:

Jól megy ,nem okoz gondot az előzés:) már 1800 körül leadja a max nyomatékot.

Futómű is kiváló , fekszi az utat rendesen.

Fogyasztásom klíma nélkül városon kívül(Kaposvár-Pécs) 5.2 volt, városban rövid utakon(1-2km) 8l.

Mindenféle elektromos extra- ESP, esőérzékelő, digi klíma, becsípődésgátlós elektromos ablak elöl-hátul stb.

Ez tényleg családbarát autó, a hátsó ülések dönthetőek,tologathatóak, mindenféle kihajtható asztalka , tárolórekesz, hatalmas csomagtér.7 üléses, bár a 6-7. ülés inkább csak gyerekeknek jó.

A nagy üvegtető szuper.Az autóból meglepően jól ki lehet látni.

 

Hátrányok:

Bár a 2.0 hdi blokk elég tartós a többi alkatrésszel lehetnek mélyen zsebbenyúlós problémák: kettőstömegű lendkerék , fap rendszer, a részecskeszűrő nem sokáig húzza városi használat mellett(ezt mondjuk ki lehet szedetni, akkor megszűnik a probléma. )

Sok bosszantó apróbb típushiba,ezek a benzinesnél is megvannak. Nálam:hátsó ablaktörlő motor, hátsó zár nyitásérzékelő, pótkerék leeresztő, ablakemelő kapcsolói, indexkar, behajthatós tükrök.

Hozzáteszem, a villamossági szerelők bénázása is nagy részben felelős a problémákért.Pl nem rakja vissza a szigetelést ezért beázik, telenyomja zsírral az érintkezőt, ezekkel az egyszeri problémából tartósat  csinál.

Ma vettem észre hogy a kürt nem megy.

 

Egy-két számomra bosszantó furcsaság:

Napszemüvegben a digitális kijelzőket egyáltalán nem látni.

A hátsó ajtók nyitásakor nem kapcsol be az ajtó fölötti lámpa, csak ha kézzel bekapcsolom és ráadom a gyújtást.Ha jól tudom a ráncfelvarrottnál már ezt javították.

Ha meleg van kint, az automata klíma néha magától bekapcsol- mesterséges intelligencia:)

Gyári hifi botrányosan szól.Menet közben csak a magassugárzót hallani.Mély mintha nem is lenne.

 

A klub honlapján sok szerelési leírás és egyéb okosság van, barkács beállítottságú emberek/ pl én:)

nagy hasznát vehetik.

Sajnos minden hibát megvételkor sem lehet előhozni,nyilván nem állok neki a kereskedőnél lecsörlőzni a pótkereket meg hasonlók.

Eddig csak francia autóim voltak, és erre is igaz: igényli a törődést, és leginkább barkács hajlamúaknak ajánlott.Viszont szerethető, kényelmes, szép.

 

Előzmény: banic01 (102054)