Funker73 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 31

Ahogy olvasom a hozzászólásaidat, az emlékeid valamelyest megszépültek. Ezzel nincs semmi baj, ez általában így szokott lenni. Egy pár dologban tennék kiigazítást. Az ÜTI szoba és a telefonközpont a földszinten, nem egymással szemben, hanem egymás mellett voltak - mindkettő ablaka a laktanya "főútjára" nézett. A rádió állomás nem ezek fölött az 1. emeleten, hanem a 2. emeleten volt és az épület ellenkező oldalára nézett. A 2. emeletről az antennán könnyebb volt a lapos tetőre felvezetni.

A laktanyában nem volt sem hírközpont, sem karhatalmi központ. A hírközpont több személlyel és több féle technikával rendelkező központot jelentene, de helyette csak egy kézi kezelésű telefonközpont és egy rádió adó-vevő volt. Ezeknek a neve nem hírközpont volt, hanem "Telefonközpont" és "Rádió állomás". A gyurmás-pecsétes kulcsdobozt is ezen néven lehetett az ÜTI szobán átvenni. Természetesen a telefonközpont 24 órában működött, de a rádióállomás csak a telefonon érkező parancsok alkalmával volt bekapcsolva.

A karhatalmi központ megfogalmazás végképp rossz, ez nem is lehetett volna a neve, ez egy egész más kategória!

A nosztalgia kedvéért ideraktam 2 képet. Az egyik a "Parancsnoki épület". Az általam megismert időben még szürke volt és olajkályhával kellett fűteni. A másik képen egy kézi kapcsolású telefonközpont látható, valami ilyesmi volt a telefon központban.

 

      

Előzmény: 53zsiga (30)