Miso1986 Creative Commons License 2014.05.30 0 0 283

A Suvenir a kék kecskecsöcsűvel könnyen összekeverhető (a Suvenir hamarabb érik, tavaly augusztus 20-a körül érett meg teljesen). Majd látni fogod, hogy kicsit hosszabb lesz a bogyó, tavaly termett először nálam, néhány kép róla: LINK LINK . Nálunk óriási sikert aratott (a benne lévő eléggé zavaró nagy mag ellenére is), néhány vesszőt ismerőseknek dugványoztam belőle. A Teréz szőlő szintén tavaly termett először: LINK , idén 2 rügyre lett lemetszve és 14 fürtöt számoltam rajta.

 

Még 2 hete permeteztem a szőlőket gomba ellen, az oltványok nem, de a tavalyi és az idei dugványok kicsit megperzselődtek (különösen a saszla), amely már kiheverte a sokkot.

 

Abaltuga (2014.05.12 08:49:22): ha tehetnéd egészítsd ki a sort még Csaba Gyöngye muskotállyal, valamint Hamburgi muskotállyal vagy Afuz Ali-val. A mathiász jné muskotályt nem ajánlom (majd csak később, ha több tapasztalatod lesz), mert iszonyú kényes. A mjné dugvány nem minden esetben növeszt talpgyökeret, az oltvány az alannyal néha összetűzésbe kerül.

 

 

Előzmény: Jani71 (224)