giornalista Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2220

attól, hogy nem nézem a Barátok Köztöt, még el tudom dönteni, hogy szar-e, vagy sem.

 

azért tettem le LLL könyveit, mert egy 25 éves periódust ha nézek, akkor az elején nagyon hamar felért a csúcsra (a színvonalat tekintve, a Kéz a sziklán pl. egy zseniális könyv), egy rövid ideig sikerült tartania a szintet, majd lassan csökkenni kezdett a színvonal, ami az elmúlt 6-8 évben totálisan beszakadt.

 

ha azt mondod nekem, hogy az elmúlt 5 évben megint zseniális könyveket írt, jó sztorikkal, kidolgozott karakterekkel, szereplőkkel, akkor nem fogom elhinni neked, de lehet, hogy tévednék.

 

állítasz ilyet?

 

meg egyébként is, mi ez, hogy ne legyen az alapján véleményem, hogy mások mit írnak róla? :) ahogy mondtam, van egy elég jó rálátásom ezekre a szarokra, amiket kiad a kezei közül, tehát nem lehet azt mondani, hogy kizárólag mások véleményét mondanám vissza az ügyben. és ahhoz egész egyszerűen rövid az élet, hogy elolvassak ettől az embertől még valamit, amit ír.

 

ugyanis akármiket is ír a jövőben, le nem mossa magáról azokat az ostoba, gyerekes, kilátástalanul egydimenziós "kalandregényeket", amiket kiadott a kezei közül. nincs mentség arra, amit tett, az az igazság, és nagyon szomorú, de nagyon jellemző is, hogy a magyarok még mindig sorban állnak, hogy megvegyék a "könyveit".

 

mondom, szívesen adok akár kölcsön is könyvet, hogy olvassa el valaki. 1000-1200 forintba kerülnek antikváriumban, újszerű állapotban, egyébként. krimik, kalandregények, annyi "különbséggel", hogy ezekben történet van, emberek vannak, karakterek vannak.

 

el tudod képzelni azt a katarzist, amit akkor éreztem, amikor elolvastam egy 550-600 oldalas (nem LLL-betűtípussal írt!) könyvet, amiben egy ember sorsát követted végig, akit ártatlanul ítéltek halálra, az élete jelentős részét halálsoron tölti, szépen lassan elveszíti a józan eszét, belerokkan az egészsége, stb., nem lövöm le a poént, hátha elolvasod egyszer... mindegy, végigkövetted egy fiktív ember roppant vaólszerű, hihető életét, ami emberi jósággal és gyarlósággal, jó szándékkal, tenni akarással, ostobasággal, beképzeltséggel volt szegélyezve...

 

majd a "vége" után lapozol egyet, és csak úgy oda van biggyesztve, hogy "ja, ez egyébként igaz történet volt, és ez egy dokuregény"?

 

leessett a helyéről a fejem, és utána még napokig kerestem a google-ban az eredeti (ugyanazon nevű) ember életét, a dokumentumokat, stb...

 

valahogy a Thumo után nem éreztem ezt, Krisz...

 

olvassatok jó könyveket, ennyi.

Előzmény: CJKrisz (2216)