AdamHorvath Creative Commons License 2014.05.23 0 0 21118

Üdv. minden Sporttársnak!

 

 

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, sok hasznos dolog van fenn, előre elnézést, de sok időm még nem volt eddig visszagörgetni az oldalakat, hogy a kérdéseimre választ kapjak, ezért bátorkodom esetlegesen újra feltenni őket, mert már biztosan volt aki kérdezett hasonlót.

 

Szóval rólam:27 éves vagyok, jelenleg 175 cm magas vagyok 85 kg-os testsúllyal. 2002 óta konditermi edzés, valamint úszás, amit heti rendszerességgel űztem. Elkezdtem kacsintgatni a triatlon versenyek felé, és a célom egy, a jövő évben megrendezett Iron Man verseny véghezvitele. Még a távot nem döntöttem el, azt, hogy féltáv(ezt preferálnám első körben, de ha sikerül a felkészülés, akkor akár egész távon indulnék), vagy egész táv.

 

 

Kicsivel több, mint egy évem van rá felkészülni, magamat ismerve az akaraterőmön nem fog múlni a felkészülés, ami gátat szabhat és megadja a felső határt, az csakis a pénz, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. A cél a táv szintidőn belüli teljesítése, nem vagyok versenyző, csak magamnak szeretnék bizonyítani ezzel. Indultam Balaton átúszáson többször, tetszett, hogy a hosszú táv ellenére jól sikerült rá felkészülni, és valamivel több, mint két óra alatt(mellúszásban) sikerült abszolválni az 5,2 km-ert. Nagy túrákat is szoktam tenni, 50km-es teljesítménytúra, pl. Szóval a kitartásommal, akaraterőmmel nem lenne gond.

 

A hosszú bevezető után pedig a kérdésem az, hogy van e bármi ötletetek edzéstervben, weboldal, amit érdemes felkeresni, megmondom őszintén, az edzesonline.hu oldalt már meglátogattam, ott sok hasznos dolgot olvastam, és van 20 hetes edzésterv is iron man-re készülőknek. De ha van egy éves edzésterv valahol, azt is szívesen fogadnám.

 

Valamint még nincs országúti kerékpárom, csak egy montim, amivel már tekertem megállás nélkül 100 km-ert, de egy országúti azért mégis jobb ilyen szempontból. Ha minden jól alakul, sikerül beszereznem egyet nemsokára. Ha van valakinek eladó használt megfizethető áron, várom az ajánlatokat. Szeretnék azzal edzeni egész évben, hogy minél jobban megszokjam, valamint fejleszteni szeretném az úszástechnikámat. Az úszással csak annyi a bajom, hogy drága, itt helyben Győrben, ahol élek, havi szinten nem kevés. De ha akarom, muszáj, megoldom, ezen nem múlik.

 

Futás: kezdésnek milyen futócipőt érdemes választani? Elég az akciós Decathlonos 4500-7500 Ft-ért, vagy érdemes beruházni már most, ami kibírja a versenyig, és még talán a versenyt is?

 

Tehát az edzésterv rész érdekelne engem a legjobban, valamint ha valakinek van tapasztalata a Balatonman Balatonfüred Triatlon versenyről, ha megosztja velem, szívesen veszem.

 

Egy utolsó nagy kérdés: egy ilyen szintű kezdőnek, mint én, mire kell a legjobban odafigyelni? A helyes étkezés/megfelelő edzés/pihenőidő betartása mellett? Életem első versenye lesz, ha sikerül összehoznom, amit nagyon várok.

 

 

Köszönöm a választ Mindenkinek!

Egy lelkes kezdő

 

Üdv.:Ádám