tp329 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12822

Már, bocs, de nem tudsz benne lenni a szűkítésben. Ha a sok éhes városi (akikről most azt írod, hogy majd rossz lesz nekik) megindul a kerted felé törött széklábakat lengetve, mihez kezdesz? Gondolod, hogy szép csendesen éhen halnak?

Nem lehet ezt ennyire leszűkíteni.

A permakúltúra és társai egy zsákutca, íróasztal mellett kitalált teóriák, amiből páran (akik hirdetik) jól megélenk. Aki csinálja?

Az, amiről ők beszélnek már létezett, élt így az emberiség, tessék elmenni a múzeumba és szemlélődni. No, ezekkel a csoda művelési módokból pont úgy lehetne élni!

Biztos azt szeretnék? Nem hiszem.

 

Az elcserélhető, eladható plusz volt az, amitől megindult az emberiség gyarapodása. Direkt nem fejlődést írtam, mert ki tudja. Ez a plusz (mind termelés, mind fogyasztás terén), ami élteti jó ideje az emberiséget.

Ebből nem lehet egy ici-pici szelettel visszalépni. Megtermeled magadnak a zöldségféket és? A többi? Energia, ruházkodás, víz? Szerszámok? Ha meg mindent magadnak akarsz, akkor az napi 24 óra és évi 365 nap és csak egyszer jöjjön közbe valami bibi, akkor VÉGE! Tessék visszanézni, hogy milyen éhinségek voltak csak az elmúlt 150-200 évben csak az ország területén!

Természetesen lehet/kell törekedni, hogy a lehető leglassabban haladjunk a lejtőn és fontos dolog a Föld védelme és jó dolog, ha valaki tud/akar magának termelni, de célszerű a kerítésen túlra is látni!

Amúgy meg, ha nagyon szó szerint vennénk a dolgokat, akkor a gyűjtögetés az egyetlen elfogadható természetközeli módja az életben maradásnak. Bármilyen célzott mezőgazdasági termelés durva beavatkozás a természet rendjébe!

Előzmény: martinland (12815)