pacsepa Creative Commons License 2014.05.22 0 0 17567

Hát ez nem lett olvasható, így bemásolom ide a szövegét:

 

A levéltetvek elleni küzdelem egy folyamatos, végtelennek tűnő, évről-évre jelentkező, szűnni nem akaró növényvédelmi probléma. Szerencsére minden gyártó kínál megoldást ellenük. Kiváló levéltetűirtó szerek ezek.

Voltak!

Köszönhető ez részint a levéltetű és a vegyszer között kialakult „evolúciós versengésnek”, az élni akarásnak, amely a levéltetű gyors fejlődéséből, gyors generációs váltásából fakad, valamint azon kereskedőknek, akik mindig ugyanazt a két megoldást adják a vásárló kezébe. Úgy hívják ezt a nem szándékosan okozott jelenséget, hogy rezisztencia.

 

További problémát jelent, hogy a bevált, és még működő készítményeket, melyek ráadásul egyedüli hatásmóddal rendelkeznek, II. forgalmi kategóriába sorolnak (pl.: Chess 50 WG), és emiatt várhatóan a kis kiszereléseik el is fognak tűnni a piacról.

A felhasználói visszajelzések egyformák, csak néhány közülük:

„nem viszi a zöld levéltetvet”
„nem viszi a fekete levéltetvet”
„mit vigyek kerti tóba, ami nem bántja a halat…stb?”

A Teppeki 50 WG új, a levéltetvek számára ismeretlen, felszívódó (szisztemikus) hatóanyagával, egyedülálló tulajdonságai és másokétól eltérő hatásmechanizmusa következtében eredményesen veszi fel a harcot az alkalmazott inszekticidek sorába illesztve.

Hatásos a „zöld-”, a „fekete-” levéltetű ellen is, sőt! Végfelhasználói, házikerti kísérletek szerint dupla dózisban hatékony a liszteske és a tripszek ellen is.

Kerti tóban egyedüli megoldás a Teppeki 50 WG! Nincs más lehetőség! Köszönhető annak, hogy vízi szervezetekre gyakorlatilag veszélytelen, besorolás szerint: „vizekre nem jelölésköteles”.

 

Méhveszélyesség szempontjából szintén nem jelölésköteles, virágzásban is felhasználható. Kíméli a hasznos élőlényeket, a levéltetvek természetes ellenségeit, köztük pl.: a katicabogár lárváit, melyek nagy mennyiségben pusztítják a levéltetveket.

A legkisebb felhasználói igényeket is kielégítve kétféle leveles kiszerelésben áll a vásárlók rendelkezésére. Nem kell a szert adagolni, mérni, osztani-szorozni, tárolni, a saját vízfelhasználáshoz igazodva tudjuk a kiszerelést kiválasztani. Talán a legolcsóbb hatékony megoldás a levéltetűirtásra. Mindezek mellett, hosszú ideig védi a növényt, hatástartama 12-14 nap.

Előzmény: pacsepa (17566)