Szia! Ahol megoldható, ott azért egyszerűbb fűnyíróval nyírni. Érthető, ha ekkora területre nem akarsz komplett gépparkot, és inkább egy géppel oldanád meg. A fűnyírónak a kését megvizsgáltad a köves szitu után? Mert a kés szépen el tud deformálódni egy ilyen ütéstől, amit egy késcsere megold. Én is jártam már így.
Szerintem lehet vele egységesre nyírni a füvet, de ahhoz tapasztalat kell. Nekem sem megy szépen, mert fűkaszával általában csak szegélyeket nyírok. Van, hogy kisebb területet vágok, és nem kapom elő a fűnyírót, nekiesem fűkaszával. Elején szép foltos lett a fű, mert néha talajszintig lenyestem. De ha ráérez az ember, akkor utána szépen egyenletesen lehet vele nyírni.
Azért én kerten belül inkább fűnyírót javaslom, főleg, ha fű van (szóval ha nem gazt kell irtani, hanem szép egységes gyepet szeretnél). Ekkora területre egy tízezres elektromos gép bőven elég, nekem ezek a kis gépek 5-6 évig simán bírják, aztán ha kampó neki, akkor veszek újat.
Én a helyedben tartanék egy kis elektromos fűgyűjtős fűnyírót a kerti rész miatt, és beruháznék egy fűkaszára a köves parkoló miatt. Elektromos fűkaszám még nem volt, ekkora területre meg szerintem fölösleges motoros kaszát tartani. Szóval egy jobb elektromossal megoldható. Márkával, típussal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. :)