NLTom Creative Commons License 2014.05.19 0 0 3810

Sziasztok! 

14db 2 hetes pulyka pipéim vannak. (bronz és réz) Kotlóval vannak egy épületben kb. 2m2-nyi területen. Szalma van alattuk, amit minden nap frissitek, szellőztetés megoldott, ablak nyitva, napfény besüt, de egy 40es izzó ég még előttük. Három nappal ezelőtt elkezdtek nyugtalankodni, sipognak, ugrálnak csipkedik egymás lábát és a sajátjukat is. Azt gondoltam hogy valami külső élősködő ami béntj őket, igy lepermeteztem őket megfelelő anyagokkal. Másnap sem múlt el ez a vislekedés. Másnap is lefújtam őket, de semmi változás. Nyugtalanok, ugrálnak, sipognak. A kotló csak áll, kotyog nekik, melegiti ha alábújnak. Takarmányuk: pulyka inditó táp, túró, apróra vágott vöröshagyma, füvek, rozmaring apróra vágva és kevés levendula apróra vágva. Ezt összegyúrom, kissé nedves morzsalékos eledel lesz igy belőle, ezt megeszik naponta többszöri adagban. Most ha kinálom őket, nem eszik meg úgy, nyugtalanok, rohangálnak. Megnéztem többet is, hátha valami külső élősködő, de semmi... A kotlót is megnéztem, ott sincs semmi változás...

Mi lehet a probléma? Valaki tapasztalt e ehhez hasonlót?

Előre is köszönöm a válaszokat!