kemencipó Creative Commons License 2014.05.18 0 0 522

Addig-addig bogarásztam, amíg lehet, hogy a kártya okozza. Ezért írtam a kártyaformázós topikba, de ide is beteszem, hátha innen tud segíteni valaki rajtam. Előre is köszönöm.

 

Szervusztok,

Analfabétaként csapongok napok óta fórumok között, és kezdek valami homályt látni a teljes sötétség helyett. De ez nem segít rajtam.

Kaptam egy GoPro Hero3 Black kamerát, vettem hozzá egy előírt SanDisk Extreme 32 GB-os UHS-I microSD-t (sebesség 10), és felvettem vele 1080/25-el. A lejátszáskor azonban láttam, hogy hiába vettem fel a kijelző szerint több mint másfél óra anyagot, 4 darabba vágta a filmet, és egyenként csak 26-27 percnyi darabokat vett  fel alig 4-4 GB nagysággal, ahelyett, hogy egy hosszú, nagy felvételt készített volna.

Látom, hogy a 43-asnak ugyanez volt a problémája, de (nekem) kínaiul kapott magyarázatot arra, hogy mit kell tegyen a kártyával (a hozzászóló szerint formatálni kell FAT32-ről NTFS-re, de a bonyolultság mellett ráadásul Windows-ra szól a leírás, nekem meg Mac-em van).

Szerintem én túl béna vagyok ahhoz, hogy meg tudjam csinálni, a kártyát se akarom elszúrni, mert nem volt két fillér. Tud valaki segíteni, ami megoldaná ezt a gondot (szétdarabolás), és hogy hol tudnám ezt megcsináltatni?