sseek Creative Commons License 2014.05.18 0 0 26731

Szerintem is hasznos többféle nézőpontból is körüljárni a témát.

(Egyébként ismerős amit írsz, kb. 30 évvel ezelőtt még én is barlangásztam, bár nálunk akkor még csak noname laposelemes izzós elemlámpák, illetve karbid lámpák voltak. A barlangászás után pedig a fiatalok (mint én is) fújhatták ki a karbid közül az elhasználódott részt. :)  )

 

Külön akkutartó vs egybe-ház:

Én azt vettem észre, hogy azok a gyártók akik a sport (outdoor) oldalról közelítik meg a dolgot (Pl.: Petzl, Lupine, stb.) inkább a külön akkutartós megoldást preferálják az említett egyensúly és mozgás közben rögzítési problémák miatt. A kézilámpa oldalról közelítő gyártók (Armytek, Zebralight, stb.) pedig az egybeházasat, mivel így tudnak a legkisebb módosítással, ugyanazon a gyártósoron fejlámpát is gyártani (Nagyon leegyszerűsítve, elég csak egy kézilámpában az optikát 90 fokkal elfordítani.).

 

Fényáram:

Persze az ideális az a nappali fényt, a napsugárzás hullámhosszán egy egész éjszakán keresztül kibocsátani képes lámpa lenne, de ilyen sajnos nem létezik. Én csak arra szerettem volna utalni, hogy itthon a jelenlegi terepfutó/teljesítménytúrázó közösség tagjai közül igen kevés ember használ 100 Lm feletti fényáramot.

 

Álom lámpa:

Én is sokáig nézegettem az Armytek wizard pro-t, de az Amazonon egy fotón megláttam egy bábu fején, hogy mekkora és letettem róla. (Apropó: Most látom, hogy kijöttek az Armytek Tiara XM-L2-es fejlámpák, csak sajnos a fényáram fokozatokhoz tartozó működési időket nem írták meg.)

Nekem sokatmondó, hogy a Lupine-ék kizárólag külön akkutartós fejlámpákat készítenek. Ha valaki, akkor Ők biztos meg tudnák oldani technikailag az egybeházas kivitelt is.

Előzmény: kovvikt (26726)