Törölt nick Creative Commons License 2014.05.15 0 0 149

Igen, így itt a XXI.században UTÓLAG könnyű ítéletet mondani, megoldásokat keresni és döntéseket kritizálni!

De, ott abban a helyzetben, abban az időben, abban a politikai helyzetben, abban a német nyomás alatt, már más volt a helyzet, mind a rövid vagy hosszútávú döntést illetően, mind a világháborúban való részvételt illetően!

 

Nézd Trianon után, csak a németek álltak a magyarok mellett. Később is fennmaradt ez a kölcsönös rokonszenv a két ország között. Sokáig kétséges is volt a 2.világháború végkimenetele. Ha megnézed a 30-as évek második felét és a 40-es évek első felét, a miniszterelnököknek még ha volt is "titkon remélt" a nyugat felé, Anglia felé valamiféle közeledése is, az óriási nyomás, a terjeszkedés, a Németország felemelkedése szinte lehetetlenné tette azt.

 

Magyarán, a miniszterelnökök később mind németbaráttá váltak. Miért ne lettek volna németbarátok? Hisz ott volt az első és második bészi döntés többek között. A magyarok kapták észak erdélyt és még jónéhány terület volt tervbe véve a visszacsatoláshoz.

 

Ekkor szerinted reális döntés lett volna, ha a BOLSEVIZMUS-al egyezett volna meg Magyarország? Persze így utólag már biztosan máshogy látjuk, eldőltek az események, Németország vesztett. De, ezt akkor még senki nem látta vagy láthatta előre!

 

Ui: Ezt nem is tudom, miért pont itt a KRIM topikban tárgyaljuk? :)) Mehetne a 2.Világháború topikba! Csak itt kérdezted, itt válaszoltam.

 

Előzmény: a négus (148)