Chezulu Creative Commons License 2014.05.12 0 0 34851

Szia!

Én békés-megyei vagyok, ha az átvevőnek adnám a nyulat semmiféle papír sem kell hozzá, még őstermelői sem. Régebben adtam le de nagyon alacsony a felvásárlási ár. Legutóbb 410 volt kilója. Én úgy gondolom, hogy mellék keresetnek vágónyulat tartani nem éri meg. 10 anya nem hoz sokat 50 db-ot meg gyermek mellett nehéz megfelelően gondozni. 

Ha belevágsz lehet vele keresni, de nem havi szinten. Én úgy forgatom, hogy évente pl. megtudok venni magamnak egy-egy barkácsgépet, meg van hús a konyhára. Tehát havi szinten nincs fix jövedelem. Háztól szoktam adni és így van rajta valamennyi. Egyébként csakis akkor vágj, vágjatok bele ha örömötöket is lelitek a nyúlászkodásba, mert különben nem éri meg.

Van a másik kategória: a nyúltenyésztés. Ezt lehet hobbi, profi illetve profi- hobbiként is űzni (gondolok itt N.Janira, Nagy-Imire ...)ami viszont én úgy gondolom hogy rengeteg munkával és ismeretszerzéssel jár. Megfelelő szintet elérve úgy gondolom keresni is lehet rajta, DE tenyésztőként egyáltalán nem ez a fő cél.

Előzmény: B.V.Sz. (34827)