Stock#12 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 109

Üdv mindenkinek!

 

Mint leendő akvarista és kezdő írok ide.

 

Szóval, mint totális kezdőként érdeklődöm a témában, mivel konyhát építek és van egy korábban vásárolt használt 100L-es akváriumom, de sosem lett azóta még beüzemelve. Viszont, most úgy terveztem meg a konyhát, hogy térelválasztóként remekül mutatna ott az akvárium.

 

Szakmai tanácsokat, tapasztalatokat szeretnék kérni.

Amit szeretnék:

nem túlságosan túlzsúfolt, nem csillagromboló méreteket öltő árakból szeretnék megvalósítani egy olyan akváriumot, ami mindkét oldalról kellmes látványt nyújt. Egyszerű, szép halakkal akarom benépesíteni. Növényzetnek sem kell túl bonyolultnak lennie.

 

Milyen alapvető dolgokra kell már most az elején odafigyelnem? Milyen vízmelegítő, vízforgató, szűrőberendezéseket, világítást javasolnátok? Milyen legyen a talaj? Milyen olyan halak kellhetnek, amik "kölcsönösen" élnek együtt, kicsit tisztogatják is az akváriumot?

Algásodás ellen van valami tuti megoldásotok? Vagy marad az algakaparó vagy vegyszermentes szivacs?

Szándékozok elhelyezni tárgyakat is az akváriumban (műanyag), gondolom idővel ezeket is belepi az alga. Ezeket mivel lehet időnként letakarítani, megszabadulni az apró részleteikből is az algától? Van valamilyen algaoldó szer, amibe ezeket be lehet helyezni kis időre, és eltávolítja róla az algát?

 

Szóval minden hasznos információt szívesen veszek.