Erzsébeti Creative Commons License 2014.05.05 0 0 60346

"Több sebből vérzik a példa így ránézésre, de persze akár tévedhetek is."

 

Mondjuk úgy, hogy igazad van, meg nem is.

Adott példából kiindulva:

 

Amit én csinálok az egy gyártás, és egy szolgáltatás határmezsgyéje.

A gyártáshoz képest drága, a szolgáltatáshoz képest olcsó a dolog.

 

Az én megrendelői köröm sajnos olyanokból áll tömegével akik a gyártásdolgot sem tudják megfizetni, de a szolgáltatási oldalát szeretnék megkapni.

Az egy dolog, hogy ők mit akarnak, a másik meg az, hogy én ezt így nem tudom nekik nyújtani. Nagy részben tőlem független okokból kifolyólag (gazdasági környezet stb.).

 

A munkaszervezési részt külön köszönöm.

Szerintem tanácsot ott kéne adni, ahol van valami ismeret is.

pl. Írod, hogy egy gyengébb munkaerővel kell csiszoltatni...

Én vagyok az egyetlen munkaerő ebben a relációban.

Egy 1-3 fős műhelyben nagy különbségek csak ritkán vannak az "emberanyagban"...

1 fősnél meg gondolom nem kell ecsetelni.

 

Írod, hogy "vajon tényleg ennyi időt kell eltölteni egy ilyen szekrény legyártásával vagy lehetne ezt gyorsabban, ügyesebben csinálni?"

Igen lehet. Mindig mindent lehet még racionalizálni. Ezt is.

Csak valahogy az adott áru minősége fogja megsínyleni...

pl. Én a szekrényeimet hagyományos módon tiplizem. A szakma kb 20 éve behozta a lamellózást. Ezzel gyorsabb. De! a végeredmény kb 10% al gyengébb minőség. A piac ezt nem fogja fel... Vagy itt van éppen a fiók kérdés. A fiókon az asztalosok zöme egyetlen fillért nem keres...

Egyszerűen nem lehet beépíteni az árba a tényleges költségeket. Amennyiben ezt teszem akkor olyan mértékű áremelés kellene alkalmazni amit már senki sem fizet meg (magyar utcai színvonalon). Csinálhatom én is szarul és akkor kapsz egy szart, de legalább olcsón...

Az én szintemen ez így nem megy. Tudom, hogy így sem, de van egy szakmai minimum amit ell kell érni, mert különben szembe köphetem magam a tükörben.

De a lamellót követte egy másik gagyi.

Ez pedig az összecsavarozás. bumm bele 3 csavar oldalanként, és kész a szekrény...

Az, hogy a lamellóhoz képest ez -20% minőségromlás az tuti... plusz ronda mint a bűn... De van már matrica, és lőn, hogy a csavar fej nem látszik (annyira...) Ez egy rakás szar.

De a piac azt mondja, miért vegyem meg az Erzsébetitől 100 fabatkáért a cuccot mikor van ilyen csavaros is 60 fabatkáért.

Aztán eltelik 2-3 év, és azt mondja ugyanez a piac, a fene egye meg ezeket az asztalosokat! Szart sem érnek a bútoraik! Nekem meg csendben összeszorul az öklöm...

 

Operett ország operett népe vagyunk...

 

 

 

Előzmény: gabrielke (60333)