ghepard Creative Commons License 2014.05.05 0 0 160

Én oldalt ülök (tehát azzal a fallal vagyok szemben, melyen nincs ablak) az irodában és a jobb szemem irányában van az ablak kb 4 méterre tőlem - s mégis a bal szemem lett a szárazabb az évek során. Tehát a jobb szememet éri a melóban a több levegőmozgás, de mégis az jobban van könny ügyben.  Sokat nyom a latban az olvasás iránya - a balról jobb felé van ugyebár. Így a bal szem szinte tolja a könnyet az elvezetőcsatornákba, amik az orr felőli részen vannak - a jobb szem meg éppen kifelé tolja s így több marad a szemben, amit pislogással szét is lehet kenni. 

 

Az irodában a levegő is egy irányból jön, meg az ember is ugyanott ül nap mint nap - tehát gyakorlatilag nem is mozog.

 

Hát a sztatikus elektromosság is talán befolyásolhatja a párolgást. Ha mitől van akkora feszültség a falakban meg a kilincsben is?

 

Én is sokat alszom bal felemen, de mostanában már nem akkora a két oldal között a difi - igyekszem kb egyformán mintkét oldalon. Pár éve hatalmas különbség volt a bal és jobb szemem között éjjel és reggel.  A bal szem mindig sokkal jobban látott - gondolom azért is, mert bal oldalon sokat aludtam és a könny így nem tudott elcsurogni, mert a csatornák fent voltak. Ezt sokszor meg is erősítettem magamnak, mert jópárszor ezt ellenőriztem éjjelente.

 

De ez még nem jelenti azt, hogy a könnytermelés és szétterítésea a bal szemben jobb lett, csak azt, hogy így jobb lett emiatt a látás, mert több könny maradt ott. Nekem a legnagyobb figyelmet az olvasásnál kell szentelnem a bal szem könnyezésére. Mostanában már a légzéssel is tudom befolyásolni a könnytermelést - elég egy két speciális kilégzés, pár pislogás és már OK......

Előzmény: párnaf (159)