Supersonica Creative Commons License 2014.05.01 0 0 1242

Kedves Alíz,

 

németül a legtöbb helyen fognak beszélni, nagyon sok a német-angol-olasz turista, úgyhogy ezek a kötelező nyelvek a spanyolon túl.

 

Németül egy hasznos összefoglaló oldal: http://ibiza.de/

 

A Hotel Algarbot én nagyon közelinek találom a szórakozóhelyekhez, pihenéshez én biztos mást választottam volna.

 

A buszösszeköttetés nagyon jó és viszonylag gyakran járnak, átszállási lehetőségekkel, 1-2 euro a jegy ára. A buszok ráadásul légkondicionáltak, tényleg, nem úgy, mint itthon :)

 

Az élelmiszerek a helyi Mercato-kban (mint nálunk a közértek) nagyjából ugyanazok, mint itthon, nincs jelentős eltérés. Először mi is üvegszámra vittük az italokat, mert azt hallottuk, hogy milyen drága, de a diszkókon kívül gyakorlatilag nem találtam a pesti árakhoz képest olyan borzasztó nagy különbségeket.

 

Taxi: furcsa anomália: ha az ember magyar szokás szerint telefonon rendelne, akkor drágábban jön ki, és ezt a telefonba el is mondják :)! Taxis hiénák nincsenek, tényleg nyugodtan le lehet inteni az utcán őket. Hiénázás inkább privát kisbusszal, autóval a diszkók környékén vannak főleg, ha a taxisoron sokan várnak (vagy a távolabb eső beach-eken, ha este elment az utolsó busz). Távolságtól függően 10-15-20 Euro egy út ára (én most saccperkb. azt mondanám, hogy az Algarbból be San Antonioba olyan 20 Euro lesz, Eivissára 10 Euro, Santa Eulariába busszal mennék, szerintem oda 25-30 is lesz.). Ami még fura volt, hogy a taxisok 99%-a spanyol és szerintem a háromnegyedük nem beszélt más nyelvet!

 

Mindenképpen szánjanak egy napot D'alt Vilára, a klasszikus kis macskaköves sikátorokban én napokig el tudnék kószálni, érdemes áthajókázni Formenterára, gyönyörű hófehér tengerpart, Santa Eularia és a hippypiac a Punta Arabiban szintén egy napot megér (hippypiac csak szerdán van), de vannak olyan kis hajós kirándulások is, ami kvázi tömegmentes tengerpart részre viszik el az embert. San Antonioban szintén érdemes naplementét nézni, nemhiába erről (is) híresült el Ibiza, érdemes esetleg egy-két napra autót bérelni és úgy körbemenni, megnézni az olívaerdőket, a sólepárlókat (Ses Salinas), a hegyeket.

Előzmény: luftaliz (1236)