molera Creative Commons License 2014.04.29 0 0 124813

Mióta kutyám van, cirka 6éve,mi még a lakótelepen nem szedtünk össze kullancsot, hallottam elvétve, hogy volt aki igen meg beteg lett, de nem jellemző. Na de most,ugye kréem szépen enyhe tél és társai.

Keksziből 3db, Dalmából 1db lett kiszedve 2 nap alatt, pontosítva Keksziből egy már magától távozott:S Háromszoros védelem van a kutyákon és nem járnak bozótosba,stb.

És múlt héten volt egy kutya ott nálunk babesias. Tiszta para.

Hétfőn reggel már a dokinál kezdtünk, mert Kekszi sántított a jobb hátsó lábára és Bella óta tudom, hogy ez a lyme kór tünete is lehet. Nem érdekelt semmi, vittem. A doki megnyugtatott, hogy a lyme nem jelentkezik ilyen hamar, szerinte ez biztos nem az, megnézte a lábát, lázát, okésnak ítélte ilyen szempontból. Természetesen a dokinál is rengeteg kutya volt aklasszik kullancs betegségekkel.

A doki szerint a babesia már 24 óra múlva jelentkezik, a lyme meg több hét lappangás után, bár nyílván lehet eltérő is. Ezeket én is tudom alapvetően, de most én is paramami vagyok.

Még ma is mentünk, mert nem múlt el teljesen a sántítás, de kaptunk fájdalomcsillapítót egész hétre.

Amúgy jól vannak a gyerekek,már Dalma is vedlik, mert miért ne, ugyebár:-)