malajcc Creative Commons License 2014.04.25 0 0 53578

Sziasztok!

Eddig csak vásároltam az ebay angol (co.uk) oldalán, most eladtam egy táskát. A dolgon olyan értelemben túl vagyok, hogy a táskát postáztam, a paypalon pedig ott a pénz, amit remélhetőleg megkapok a vevő értékelése után.

 

Utólag az volna a kérdésem, mit kellett volna másként csinálnom? Amikor a táskát feltettem aukcióra, a postaköltségnél nem engedte beállítani, hogy 7 fontnál több legyen, ha angliai vevő veszi meg (úgy rémlik, 7 font volt, de ez nem 100%). Ha más országból veszik meg, nagyobb összeget is beírhattam. Mivel Mo.-ról küldtem a terméket, a 7 fontba messze nem fértem bele, így beépítettem a pk. árát a termékbe és free shippinget adtam meg.

 

Most ott tartok, hogy kb. 0 hasznom van az egészen. Ez egy szép női, használt bőr táska volt, ami éppen meghaladta a 2 kilót, így a DPD vitte el 8100 Ft-ért. Kb. 16000 Ft volt a vételár, ahogy most összeadom a Paypal és az Ebay által generált költségeket, több, mint 3000 Ft-ot vontak le tőlem ilyen-olyan címen az aukció kapcsán. A táska beszerzési ára (turkáló) 5000 Ft körüli. Utólag látva tehát jobb lett volna a Vaterán eladni, mert ott lehet, hogy pár ezer Ft hasznom azért lett volna rajta.

 

A lényeg, hogy félreértek valamit, miért nem adhattam meg más, magasabb, reális pk.-et angol vevők számára? Mert így most ugye a pk. után is fizetem a jutalékot az Ebaynek. Meg egyáltalán, nem értem a logikát ebben. Köszönöm, ha segítetek és más ötletet is szívesen fogadok, hogy mit kellett volna okosabban csinálnom az eladás kapcsán!