Törölt nick
2014.04.19
|
|
0 0
17134
|
Nem értem a bizalmatlanságot a gravitációs rendszerrel kapcsolatban. Az, hogy a teljes gőzerővel égő szén tüzét teljes huzatnál nem bírja el egy szimpla gravitációs rendszer még oké... De a parázs mit fűt már??? Szinte semmit.. Nekem az eddigi rendszernél nem nagyon fordult elő, hogy a parázs visszafűtötte volna a rendszert 90 fokra... Lehet nem jó a tüzelőanyag!? :) Azt a minimális hőt meg a gravitációs rendszer simán elviszi, hiszen régen ez volt sláger, mai napig működnek sok helyen (a hatásfok nem vitatható, hogy nem hatékony). Pl. nemrég láttam olyan rendszert, ami a bálás kazán és a 3000 literes puffer közötti kapcsolat tisztán gravitációs volt. Semmi kerülő ág, semmi vtc, semmi visszacsapó vagy huzatszabályzó (na nem is hatékony, de nem ez a lényeg). Tehát összegezve: a parázs által felmelegített vizet a gravitációs rendszer kényelmesen elviszi, sőt, még áramszünet esetén sem kell nagyon aggódni, kivéve, ha már a puffer teljesen fel van töltve. Na de ha már 85 fok körül mozog a víz ki az az elvetemült aki még egyszer teljesen megtölti a kazánt? :) |
Előzmény: UazosMisi (17131)
|
|