GMan89 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 3213

Sziasztok!

 

Keresek egy filmet már nagyon nagyon régen, de nem találom sehol mi lehet a címe. :( Még kis koromban láttam utoljára. Valahova a 80-90-es évekre teszem a készítését.

 

A történet:

Van egy (vagy két) srác, akit a szülei büntetésből az egyedül élő nagyanyjához küldenek (a nagypapa eltűnt már jó ideje) a nyárra hogy besegítsen neki a ház körüli teendőkbe, mivel leégett az iskolája, és őt gyanusítja mindenki a gyújtogatással. Hiába bizonygatja hogy nem ő volt, senki nem hisz neki. A nagymamánál füvet nyír, kerítést fest, amikor is a garázsban egy időgépre lel, amit a nagyapja épített. Vissza megy az időben, megtalálja a nagyapját, aki a múltban rekedt(?), és ha jól emlékszem valami aranybányában dolgozik. Elmennek az iskolatűzhöz is az időgéppel, és lefilmezik az igazi elkövetőket, majd mikor visszatérnek a jelenbe, nagy az öröm hogy nem ő a tettes, a nagypapa előkerült, és a film legvégén a nagypapa még egy rakás arannyal is meglepi őket egy kis komód rejtett fiókjában.

 

Nagy vonalakban ennyire emlékszem belőle, lehet hogy pontatlan itt-ott, kb 15-20 éve láttam utoljára, lehettem vagy 5-10 éves. Légyszi segítsetek!!!! :D Előre is nagyon köszönöm!