sunstr. Creative Commons License 2014.04.16 0 0 21304

"És mint tegnap mondtam, nekem elvi síkon semmi kifogásom egy SZU ver 2.0 ellen, egy Kína-Orosz-USA tripoláris hegemónia biztosan nagyságrendekkel jobb egy akármilyen unipoláris Pax akármi-nél... ugyanis kölcsönösen féken tartják egymást, egyik sem lesz képes a saját értékrendje erőszakos exportjára..."

Szerintem a te nézőpontoddal ellentétes hozzászólók sincsenek mindennel megelégedve, és jómagam sem. De azért az a szélsőséges nézet miszerint a ruszkik meg a kínaiak holmi féknek vizionálni a nyugati világgal szemben az minden józan ésszerűséget kizár. A két világ között az a különbség, hogy az egyik lehetőséget ad alternatívákra, a másik nem.Nagy előrelépés volt az emberiségnek az akármilyen egyszemély központú hatalmon való túllépés, az nem szolgálja az emberiséget.
Másrészről az oroszok ha annyira felvilágosultak lennének, akkor például bocsánatot kellett volna kérni az Ukrán néptől nem csak a Szovjet elnyomás miatt, hanem a 32-33-as szőrnyű népírtás miatt is. De még úgylátszik várat magára hogy valamit is fejlődjön értelmileg oroszország. Ne hogy azt hidd hogy hasraesik a világ a G8 nélkül.

"Nem a SZU-tól kell félni manapság, hanem attól, ahogy a Nyugat hétről hétre számolja fel a saját állítólagos értékeit és pillanatszerűen egy olyan 1984-ben találjuk magunkat, amihez képest a Kádár kor maga a szabadság volt a békés, öreges, nyögvenyelő III/3 bohóckodásával... ettől pl:...."

Nem kell félni ilyen hülyeségektől, ez már csak hisztérikus belemagyarázás. Mint mondottam vannak lehetőségek változtatásra, de a kerítésen túl nincs.

Előzmény: Antisystem (21300)