sghuhponthu Creative Commons License 2014.04.15 0 0 12

Megint egy kamucég adja ki magát hivatalos szervnek 2014. 4. 15. 10:06|Utolsó módosítás: 2014. 4. 15. 10:09|Vállalatok » Egészségügy

 

Újabb megtévesztő levél terjed: ezúttal a Nemzeti Munkavédelmi Felügyelőség nevében próbálnak meg illetéktelenek „munkaügyi, munkavédelmi ellenőrzést” végezni fővárosi ingatlanokban. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága már értesítette a rendőrséget.

 

„Értesítés” címmel küldtek ki ismeretlenek a Nemzeti Munkavédelmi Felügyelőség nevében leveleket magánszemélyeknek és cégeknek.

 

 

Ebben az ÁNTSZ-re és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságra hivatkozva próbálnak meg bejutni magántulajdonban lévő helyiségekbe. „Munkabiztonsági, egészség-higiéniai és tűzvédelmi előírások betartásának ellenőrzéséről” egyaránt szó esik az „értesítésen” amelyen azonban nincs pecsét, aláírás, dátum és iktatószám sem.

Az ÁNTSZ szerint felmerülhet, hogy a levél küldőjének célja kifejezetten a megtévesztés, vagy akár bűncselekmény elkövetése. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága ezért értesítette a rendőrséget.

A tisztiorvosi hivatal felhívjuk a figyelmet, hogy a közegészségügyi előírások betartását a járási/kerületi kormányhivatalok népegészségügyi intézeteinek munkatársai végzik, akik hatósági igazolvánnyal igazolják magukat.

Az utóbbi időben nem ez az első eset, hogy valamely valós vagy kitalált állami szerv nevével élnek vissza. Legutóbb  a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet küldött ki több száz vagy akár több ezer levelet is cégeknek, amelyben április 18-ig 24 ezer forint befizetését várja el a címzettektől. Az azonban nem derült ki a levélből, hogy a cég nem állami intézmény, csak egy kft., amelynek az óta nyoma veszett