ghepard Creative Commons License 2014.04.15 0 0 150

A mozgást is megszoknád. Hát sok minden befolyásolja az embert. A jó látásúaknál is vannak ingadozások a nap folyamán, csak azt nem figyelik és nem is nagyon veszik észre. Az idővel is mindenki hadilábon van, sokszor hallani, hogy nekem erre meg arra nincs időm. Vannak azonban dolgok, amiket helyettünk senki se tud megcsinálni.

 

Mondjuk nálam nem ijednek meg, mert semmit se vesznek észre és amúgy a kolléganőm 3 méterre ül tőlem.

 

Könnymirigy hogy 3 féle van. Kettő a szemek külső felső sarkában (az olajos és a vizes) és a kötőszövet sejtjeiben a szemhéjak azon részén, mely érintkezik a szemgolyóval belülről - ebben keletkezik az a nyákos. Az orrhoz közeli sarkokban nem könnymirigyek vannak, hanem az elvezető csatornák, melyeken a többletkönny távozik az orrba. Ezért ha sír az ember akkor az orra is csurog egy kicsit.

 

Hát szerintem asemhéjad azért is fájhat, mert kevesebbet mozgott és így rosszabb állapotban van. HA rajtad  aszemcsi, akkor az alatt sincs már akkora légmozgás és ezért ennél fogva is kevesebbet pislogtál. Ez nálam is így lehetett a 9 év alatt. Ahogy letettem a szemcsit végleg, onnantól azokkal a dolgokkal, amiket irogattam simán sikerült a szemszárazságot kiküszöbölni.

 

Hát kevesebb D a javulás felé indíthat. Már ideje, hogy ezt az orvosk is mondogatják. Te ezek szerint távollátáshoz is szemcsit viselsz és olvasáshoz is. Nekem már 3D kellett volna az olvasáshoz, mikor hirtelen letettem és 3 nap után el tudtam nélküle lenni egész nap. Igazad van, már a másfél is drasztikus lehet az első órákban napokban. De fokozatosan megszoknád és onnan megint mehetnél egy fokkal lejjebb. De ez nehezebb lenne, mint nekem volt - mert én egyszerre ugrottam szemcsiről szemcsinélküli helyzetbe. No meg Nálad sokkal hosszabb is lenne ez az út  - de talán nem lehetetlen. Van egypár sikertörténet, akinek ez sikerült. A legismertebb Meir Schneider, aki gyakorlatilag vakon született, valami 5 műtétten esett át és már semmit se tudtak tenni az orvosok. De rengeteg gyakorlással valami 17D-ről lement egész 2.5D-ig, ha jól emlékszem. Így valami 65-70%-os lett a látása. Így talán az egyedüli ember a világon, akinek van vaksági és autóvezetői igazolványa. Olvastam a könyvét, hogy hogyan sikerült.

Előzmény: párnaf (149)