surroundsolaris Creative Commons License 2014.04.14 0 0 5697

Tisztelt Solaris zenekar!
 
Kérem, hogy egy esetleges surround Marsbéli krónikák kiadás reményében olvassák el a Djabe együttesnek írt levelemet, és Égerházi Attila válaszát.
 
Köszönettel,
 
FS
egy Solaris és Djabe rajongó

 


"Tisztelt Djabe együttes!
 
Az Önök és a surround zene elkötelezett rajongójaként engedjék meg, hogy pár sor erejéig raboljam idejüket. Úgy hiszem, hogy a kontinentális Európában egyedülálló, ahogy a Djabe együttes a populáris zenében a surround hangzást a zene szerves részének tekinti nemcsak a koncert-, hanem a stúdiófelvételek esetében is. Véleményem szerint Barabás Tamás surround mixei világszínvonalúak és megállnák a helyüket olyan nagy mesterek munkái mellett, mint Elliot Scheiner vagy Steven Wilson. Érdeklődni szeretnék, hogy vajon Barabás művész úr más együttesek albumjainak surround keverését is vállalná-e? Régi álmom, hogy a Solaris együttes Marsbéli krónikák című lemezének surround változata is megjelenjen. A Marsbéli krónikák a magyar progresszív rockzene egyik csúcsteljesítménye és úgy hiszem, hogy a surround kiadás külföldön is, és lehet, hogy főképpen ott nemcsak szakmai, hanem akár anyagi sikert is hozna. Ennek egyik apropója az lehet, hogy az album éppen 30 éve jelent meg. A nemzetközi QuadraphonicQuad (http://www.quadraphonicquad.com/forums/forum.php) fórum tagjaként némileg ismerem a fórumtagok ízlésvilágát és úgy látom, hogy a progresszív rockzenei surround albumok a legnépszerűbbek a tagok között, így azokat vásárolják leginkább a surround zene rajongói.
Amennyiben a levelem felkeltette az érdeklődésüket, kérem keressék meg a Solaris együttest, hátha ők is, követve az Önök és más nagynevű zenekarok (pl. Emerson, Lake and Palmer, Jethro Tull, Pink Floyd, Porcupine Tree, Yes) példáját, surround formában is megjelentetnék a lemezeiket.
 
Üdvözlettel,
 
FS
egy civil rajongó"

 

"Tisztelt FS!

 

Köszönöm levelét!
Tamás biztos elvállalja, de nagyon szoros az időbeosztásunk.
A kiadónak kell megkeresnie a Gramy Stúdiót, nekik tudunk árat adni.
Nem hiszem, hogy áldoznának erre.... Nagyon kis darabszámot lehet eladni.

 

Üdvözlettel:


Égerházi Attila
www.djabe.hu"