Törölt nick Creative Commons License 2014.04.12 0 0 500

Azért a színek nem semmik, főleg, hogy nem egyformán erős minden szín, nem is erős, ez egy sarkítása lenne, különleges, sajnos 12 éves voltam amikor elvesztettem a Hitachi VT-110E készülékünket, aztán felcseperedtem, felnőttem és 20 év után felidézhettem, hogy milyen is volt az a készülék, mert már a színezet különlegességet elfelejtettem, hiába, azóta felnőttem, viszont arra emlékeztem, hogy akkoriban szoktam rá a rajzolgatásra és nem szerettem a ceruzát, meg vízfestéket, gyenge színezetük miatt a 'Dandy' elnevezésű vastag filctollal szerettem színezni, a hagyományos filcet nem szerettem, mert hamar kifogyott, vékony volt, a vastag filcet szerettem, még megvannak a gyermekkori iskolai füzeteim, könyveim és a matematikai munkalap 3.osztályos tankönyvemben ott a nyoma a színezetnek, amikor az volt a feladat, hogy színezni kellett és a Tanárnő megengedte egyszer kétszer, hogy ezzel a filccel tegyem, csak utána mondta, hogy fordítsam meg a lapot és sajnos átütött a másik oldalára is, ez mai napig megvan, nem véletlen, miért szoktam rá gyermekként a színes rajzolásra, aktív színekre, még azzal is győzködtek, hogy miért nem színes ceruzával, vagy zsírkrétával rajzolok, gyengének találtam. Mert Hitachi VT-110E videómagnóval együtt éltem az életemet, azok a rajzfilmsorozatok, Kacsamesék, Hupikék Törpikék stb. stb., igazán szép színezetűek különlegesek voltak rajta.. (Nem olyan mint a mostanában vetített felújított, az egyformán erős színes és látszik, hogy felújított, az eredetiség eltűnt, ezzel a videóval csillogó, kellemesen színes, más)..

 

A felnövekvésem 20 évében ezek a rajzolásos emlékek, meg a tankönyvben, rajzokban a nyoma megmaradt, viszont mivel a Hitachi sajnos 12 éves koromban szét lett berhelve, erre nem emlékeztem, hogy az ontotta azt a különleges színezetet és így szoktam rá a rajzolásra, a 'szín' mániára. Ehhez a hiányzó láncszemhez kellett vásárolnom egy ugyanilyen videómagnót és találnom olyat aki megjavítja...

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bMD-TJDvRKc

 

 

Meg lehet nézni ami ugyanez a szám fenn van a You Tube oldalon, ahol a például fekete párduc van és a kis párduc kölykök 1-2 másodpercben mutatja, hogy pofozkodnak, ott ezen az én felvételemen és lejátszásomon a nap egészen más színben süt a háttérből mint ami másik klipp (m2-es) fenn van a You Tube oldalon. Ez más műsoroknál is megfigyelhető amit ezzel a géppel veszek fel és játszok le, a napsütés színezete is megváltozik rajta.. Érdekes egy készülék, az biztos..

 

Azóta a kép imbolygást megoldottam, most már az sincs rajta.. Mechanikus dolog volt, szép kifejezés amúgy, hogy 'mechanika', sajnos a mai gépekből hiányzik a mechanika, nem véletlen az a golyó sem, a kattanás miatt, hogy az is még jobban tetsszen és jobb kattanó hangja legyen.. Ez is egy stílus érzék..